Партньор на Проватон
 Нов облик! “Владиславово“ се превръща в най-европейския квартал на Варна

Нов облик! “Владиславово“ се превръща в най-европейския квартал на Варна

Сподели в
Ударни ремонти кипят в IV микрорайон в район “Владиславово“, видя репортер на Varna24.bg.

“Облагородяването на тази част от квартала беше крайно наложителна, тъй като от 40 години там нищо не е правено. Ще бъде преасфалтирано всяко едно междублоково пътче, всеки един паркинг. Стойността на проекта е за над 11 млн. лв. От тях 8 млн. лв. са по ОП “Региони в растеж“, над 3 млн. лв. са от местната хазна“, обясни в интервю за Varna24.bg кметът на района Николай Костадинов.

Подмяна на подземните комуникации, нови тротоари, озеленяване, нови детски и спортни площадки, кътчета за отдих, алейна мрежа, ново осветление, са само част от екстрите, с които ще се сдобие микрорайона.

Ремонтът е с пусков срок през юни, но районният кмет е оптимист, че до май месец територията ще бъде с ново лице и до празника на квартала – 21 май “Владиславово“ ще се превърне в най-европейският квартал на Варна.

Стана ясно, че предстои основен ремонт на читалище “П. Р. Славейков“, за което са заделени 600 000 лв.

“Там ремонтът е крайно наложителен, читалището развива много активна дейност и се нуждае от добра база и съвременни условия за работа“, каза Николай Костадинов.

Активно се работи и по осигуряването на нови паркоместа в квартала и до момента ще бъдат разкрити над 100 такива.

“Използваме всяка възможност в междублоковото пространство да осигурим нови паркоместа.  Ще бъдат оформени нови около 60 места за паркиране до блок 408, по протежението на бул. “Константин и Фружин“ се оформят зони за успоредно паркиране“, допълни районният кмет.

Той обясни, че ремонти вървят и в две от училищата в района, както и на една детска градина. В двете училища освен преасфалтирането на двора ще бъдат изградени и нови спортни площадки.

Един от най-мащабните проекти обаче засяга трансформацията на стадиона, където ще бъде изграден модерен спортен комплекс. Финансирането е на стойност над 7,2 млн. лв. На теренът ще бъдат изградени игрища за футбол, волейбол, баскетбол и тенис. Ще бъде разкрита и многофункционална зала с размери на игрище за хандбал, в която ще могат да се практикуват и други спортове.

Активно се работи и по озеленяването в квартала. Засаждат се непрекъснато нови дървета и цветя. Районният кмет не скри разочарованието си, че голяма част от зеленината изчезва по частни вили и градинки.

Той обаче е убеден, че болшинството от жителите на “Владиславово“ са съвестни граждани, които зорко бдят за опазването на всичко ново и красиво, което се прави. Затова призова съкварталците си да са активни в опазването на новите придобивки и милеят за района, да ценят усилията и средствата, които се влагат в облагородяването на “Владиславово“.

Районният кмет обясни и защо не може да се спре масовото ново строителство предимно в “Кайсиева градина“, където земите са реституирани и процесът на издаване на разрешителни за строеж е тръгнал преди много години.

Какво каза Николай Костадинов за всичко, което се случва във “Владиславово“, вижте в прикаченото видео!

Варна24

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *