Партньор на Проватон
 7 неприятни факта за изневярата

7 неприятни факта за изневярата

Сподели в

През последните години изневерите са зачестили катастрофално

За изневярата има различни твърдения, като някои от тях са опасни за любовните връзки. Например мнението, че всички поголовно изневеряват (“Значи и аз мога!“), или пък разпространеният мит, че кратките забежки укрепват брака. Но какво знаем всъщност за изневярата? Всички се страхуват от нея, много са се сблъсквали с нея и никой не знае как да я предотврати, пише woman.bg. Психолозите от Университета на Флорида – Франк Финч и Рос Мей, са подходили научно към неверността и са обобщили изследванията си по тази тема. Ето какво са установили те:

1. И първата година е рискова

По време на първата година от брака 2-4% от женените си намират любовници. В продължение на целия съвместен брачен живот съпрузите си изневеряват в 20-25 % от двойките.

2. Изневяра на работното място

85% от изневерите стават с колеги или на работното място.

3. През лятото стават повече забежки

Също като сексуалното поведение, изневерите се влияят от сезоните. Доказано е, че те се случват най-често през лятото, защото тогава хората повече пътуват, а почивката далеч от партньора им дава възможност да се отдадат на тайни романси.

4. Изневерява се все повече

От 1991 г. насам изневерите са зачестили катастрофално, особено сред мъжете на възраст над 65 години. Психолозите обясняват това с появата на пазара на медикаменти за лечение на еректилна дисфункция.

5. Женската изневяра по-често води до развод

Жените са започнали да изневеряват много по-често, отколкото преди 10-20 години. Във възрастовата категория под 45 години днес процентът на изневерите е приблизително еднакъв и при двата пола. Жените обикновено се привързват емоционално към любовника си, което води до развод по-често от еднократните забежки при женените мъже.

6. Трудова заетост

Изневери по-често се случват в двойки, в които единият партньор работи, а другият – не.

7. Чувство за вина

Повечето изневеряващи изпитват чувство за вина и дълбоко в душата си мечтаят да бъдат разкрити. „Хората могат да се стремят подсъзнателно към това партньорът да ги „хване“. Следи от червило по яката, отворени имейли на семейния компютър – уликите се намират лесно“, казва професор Халцман. „Често това е зов за помощ. Много от изневеряващите искат някой да разкрие неверността им, за да могат да спрат, но не знаят как да го направят.“

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *