Партньор на Проватон
 Портних: Автобусните карти за ученици и студенти ще поевтинеят

Портних: Автобусните карти за ученици и студенти ще поевтинеят

Сподели в

Картите за градски транспорт за студенти и ученици във Варна ще поевтинеят. Освен че ще бъде намалена цената им, ще бъде увеличен и броят на линиите, по които ще може да се пътува с тях, каза пред “Дарик” кметът Иван Портних.

Портних: Строителството на бул. “Левски” ще се оскъпи, но ще завърши до края на април Новите цени ще влязат в сила след одобряване на транспортната и тарифната схема. По-евтини карти ще плащат и пенсионерите.

Над 500 души вече са подкрепили петицията в интернет за по-ниски цени на картите за ученици и студенти във Варна, които са най-скъпите в страната. В морската столица месечна карта само за една линия струва 21 лева.

В София, Пловдив и Бургас цените са между 16 и 21 лева, но картите важат за всички линии. В Русе учащите могат да ползват всички тролейбуси срещу 18 лева, а в Стара Загора месечната карта за две линии е близо 29 лева.

„Намаляването на цената на абонаментните карти и използването им за всички линии ще мотивира повече ученици и студенти да използват обществения транспорт, ще облекчи родителите и ще намали трафика”, обясни Сали Светославов, който е един от инициаторите на подписката.

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *