Партньор на Проватон
 Купуват мебели за новата сграда на ДГ “Иглика” във Варна

Купуват мебели за новата сграда на ДГ “Иглика” във Варна

Сподели в

Ръководството на ДГ “Иглика” в кв. “Виница”, смята да инвестира до 70 000 лв. без ДДС за обзавеждане на новия корпус, научи Moreto.net.

Финансирането ще се осъществява от бюджета на забавачницата. Средствата ще отидат за доставка и монтаж на нови мебели, сред които 115 шкафчета, 8 детски пейки, 58 детски масички с по два стола, 25 детски кошарки, 45 детски двуетажни легла, 8 бюра с помощни шкафчета, 115 закачалки за кърпи, кушетка за лекарски прегледи, болнична детска кушетка, шкаф за съхранение, мека мебел, кухненско обзавеждане и др.

Подобренията трябва да бъдат реализирани в рамките на 12 месеца от датата на сключване на договора.

През есента на миналата година, кметът Иван Портних заяви, че има изготвен проект и избран изпълнител за изграждането на нова сграда на ДГ “Иглика” във “Виница” на стойност над 1 млн. лв. Строителните дейности обаче ще продължат повече от 2 години, тъй като бяха установени сериозни конструктивни проблеми на старата сграда през 2016-та. Тогава една част от децата бяха преместени в крило на “Дома за медико-социални грижи” в квартала, а други в построения през 2014 г. корпус на градината.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *