Партньор на Проватон
 Румен Порожанов открива земеделски форум край Варна

Румен Порожанов открива земеделски форум край Варна

Сподели в

Националните приоритети в земеделието ще са във фокуса на 7-та Национална среща на земеделските производители, която ще се проведе днес и утре в курорта „Златни пясъци”.

Министър Румен Порожанов ще открие най-големия земеделски форум в България и ще участва в дискусията за бъдещето на Общата селскостопанска политика, обявиха от Асоциацията на земеделските производители в България.

За поредна година организаторите на най-мащабния аграрен форум у нас събират край Варна ръководители и експерти от държавната администрация, представители на Европейската комисия и Европейския парламент, българската земеделска общност и представители на бизнеса. Очаква се да присъстват над 500 земеделски производители. Мотото на конференцията е „Националните приоритети в земеделието“.

В конференцията ще вземат участие Йежи Плева, генерален директор на ГД АГРИ към ЕК и Чеслав Адам Шекерски, председател на Комисията по земеделие и развитие на селските райони към ЕП, които заедно с министър Румен Поражонов ще представят в първия конферентен ден актуална информация за подготовката на Общата селскостопанска политика след 2020 г. в Европейския контекст на текущите дебати.

Откриването на форума е насрочено за 14.00 часа днес.

Нова Варна

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *