Партньор на Проватон
 Gucci откри книжарница, която е SO GUCCI!

Gucci откри книжарница, която е SO GUCCI!

Сподели в

Дефилета на специални локации, бутикови кафенета, аксесоари и облекла в ограничени бройки… В днешни дни модата е не само представяне на колекции, а по-скоро истинско приключение. Gucci, следвайки славните стъпки на Алесандро Микеле през последните години, допълни това модно приключение в Ню Йорк. Магазинът Gucci Wooster, който е проектиран като „пространство за събиране на културни ценности“, се разшири и с гордост наскоро представи книжарницата Gucci Wooster, разположена на West Broadway N375.
книжарница gucci

Централният квартал СоХо отдавна е известен като творческия и иновативен център на Ню Йорк – а може би и на света като цяло. Независимо дали става дума за музика, филми, мода, изкуство или литература, само най-готините и най-смелите дръзват да се установят по тези калдъръмени улички. Именно с този заряд иновативната модна къща създаде пространство за истински литературни души. Под вещото ръководство на куратора- библиотекар Дейвид Стретел от Dashwood Books тук са подредени специални колекции книги за всички, които обичат модата, изкуството, фотографията и които, най-вече, обичат да четат.
https://woman.bg/pepiteniyat-belezhnik/gucci-otkri-knizharnitsa-koyato-e-so-gucci.59680.html

Тук е моментът да спомена, че четенето винаги е на мода и нищо не показва повече качество като едно класическо заглавие. Сигурна съм, че от Gucci добре знаят това и ако някой въобще може да продаде старата “игра” на четене на книги като нещо ново и модерно, то това определено е екипа, предвождан от Алесандро Микеле.

Микеле – дизайнерът, който обожава културния и моден микс, включи в последните си колекции няколко литературни „иконични визии“, които лично мен ме усмихнаха искрено. Видяхме чанти-книги Джейн Остин в колекцията есен/зима 2017/2018 и пуловери „Никога не се жени за Митфорд“ “Never Marry a Mitford” в колекция пролет/лято 2018, а отправната точка на колекция есен/зима 2018/2019 беше слогана на Дона Харауей от „Манифест на киборга“.

https://www.instagram.com/p/Bg8q5IHA-Bf/?utm_source=ig_embed

Несъмнено, модната къща може да убеди дори феновете, които не могат да си позволят аксесоари или облекла на марката, че четенето е модерно, защото да си купиш книга от Gucci е като членство в ексклузивен клуб, като приключение, като цялостен нов и прекрасен начин на съществуване.

Тази необикновена среща между модата и изкуството изключително много ми допадна и ме накара да се замисля върху думите на моя 14-годишен син, който неизбежно следи интереса ми към модата, марките и стила, и който наскоро ми сподели, че Gucci е станал част от езика в училище, т.е. изразът “Това е толкова Gucci!” означава, че нещо е готино. Не ми остава нищо друго освен да възкликна: It’s so Gucci! Ако планирате пътуване до Ню Йорк скоро, струва си да надникнете и на West Broadway N375.
woman.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *