Партньор на Проватон
 Калина Милославова оглави Адвокатската колегия във Варна

Калина Милославова оглави Адвокатската колегия във Варна

Сподели в

Жена е избрана за председател на Адвокатската колегия във Варна за първи път в близо 130-годишната история на организацията. Новият председател е Калина Милославова – победител в балотажа за ръководното място, проведен на 3 февруари сред 467 адвокати с право на глас. Милославова е подкрепена от 271 нейни колеги, а подгласникът й Росен Димитров – от 172-ма. 4 от бюлетините във вота са били недействителни. На първия тур в избора на нови ръководни органи на колегията, в края на месец януари, Милославова е с първи резултат от общо 7 кандидати.

От създаването й през 1891 година адвокатската колегия в морския град винаги е била ръководена от мъже. Пръв неин председател е бил Михаил Паничерски.

Първата жена, избрана за председател на организацията – Калина Милославова, е родена на 04.06.1976 г в гр. Варна и е с 16-годишен стаж в професията. Завършила е “Право” и “Публична администрация” в Технически университет – Варна. От 07.05.2003 г. е вписана като адвокат във ВАК. От 2003 до 2005 г. е била асистент в ВСУ “Черноризец Храбър”. От 2010 до 2016 г. е член на Дисциплинарния съд на ВАК. От 2016 до 2019 г. е член на Адвокатски съвет. В този мандат е и ръководител на Регионалния център за безплатно правно консултиране към адвокатската колегия във Варна.

Варна Утре

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *