Партньор на Проватон
 Жена осъди Общината, подхлъзнала се в подлез

Жена осъди Общината, подхлъзнала се в подлез

Сподели в

Община Варна ще трябва да изплати над 7000 лева като обезщетение за причинени имуществени и неимуществени вреди на жена, пострадала зарадипотрошени стълби на подлез в града. Това става ясно от скорошно решение на Районния съд.

Инцидентът, при който потърпевшата, получила наранявания по цялото тяло, след като пропаднала в дупка на стълбището в подлеза до спирка „Зеленчукова борса“, е от октомври 2017-та година.

Жената пътувала с автобус към Варна, за да се грижи за внуците си. Пристига в града и слиза на злополучната спирка. За да премине на отсрещната страна на булеварда ползва пешеходния подлез и при слизане още на второто стъпало кракът й попада в дупка на стъпалото. Пострадалата полита и пада до първата стълбищна площадка. Твърди, че освен лошото състояние на стълбите в този подлез, същите били и с обратен наклон. При падането си удря главата в металната релса, която е монтирана за колички в подлеза. Случайно минаващ мъж й помага да седне на стъпало, да си извади телефона и да се обади на внучката си. Друга жена й дава кърпичка, за да попие кръвта от раната на челото.

При падането очилата на ищцата също са счупени. Жената е откарана до болница, където контузиите й рани са обработени. Получила е охлузвания и наранявания по цялото тяло. Оказва се, че има счупване на дясната ръка. Нужна е операция на крайника. Рехабилитационния период отнема три месеца. Налага се да живее при сина си, защото не може да се грижи сама за себе си в периода на възстановяване. Преживява много безсънни нощи заради болките. Изпитва психологически дискомфорт. След инцидента жената завежда дело. Смята, че настъпилите имуществени и неимуществени вреди са в резултат от бездействието от страна на Община Варна, която има ангажимент да поддържа подлезите в града.

Мъжът, помогнал на жената, посочва пред съда, че живее близо до пешеходното съоръжение и знае за състоянието му. Описва го като „отвратително“. Стъпалата били потрошени. Той самият също бил изкълчвал глезен там. Посочва, че на места липсвали части от стъпалата, имали обратен наклон навътре, зимата се задържала вода върху тях. Внучката, отишла на място след инцидента, също описва лошото състояние на стълбите.

В крайна сметка съдът заключва, че Общината действително не е изпълнила ангажимента си по поддръжка. Решава, че пострадалата трябва да получи 5500 лева за претърпените неимуществени вреди и 2212 лева за имуществените. Освен това местната управа трябва да плати около 1500 лева за направени разходи по делото.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *