Партньор на Проватон
 “Делфините” даряват легла и матраци на дома за стари хора “Гергана”

“Делфините” даряват легла и матраци на дома за стари хора “Гергана”

Сподели в

30 болнични легла, 30 болнични матрака и два пациентски лифтера – устройства, които помагат при нужда човек да бъде изправен и преместен от легнало положение в инвалидна количка, ще получи Домът за стари хора „Гергана” във Варна. Дарението е от младежката доброволческа организация PTPI „Делфините” и ще бъде връчено на 11 февруари в 14.30 часа. Оборудването е закупено за близо 30 000 лева – средства, които варненските младежи събраха по време на коледната си кампания.

Фирмата производител ще достави оборудването в дома за стари хора Гергана, каза за радио Варна Дилян Пенев, вицепрезидент на младежката доброволческа организация.

Принцип на организацията е да купува и дарява това, което е нужно, а не да дава пари, припомни Дилян Пенев. Оборудването за старческия дом е закупено по предложение на директора на дома, с която са разговаряли за нуждите в социалното заведение. Тя им е дала и оферта кое откъде да бъде взето, но към купуване се пристъпва след като офертата бъде одобрена в организацията, допълни Дилян Пенев.

Вече 12 години членовете на международната младежка доброволческа организация PTPI „Делфините”  изработват ръчно картички, продават ги и със събраните средства подпомагат деца или възрастни в нужда.

Миналата година младежите дариха бягаща пътечка предназначена за лечение и рехабилитация на деца с двигателни проблеми и гръбначни изкривявания, припомня Радио Варна. Уредът е на разположение в Центъра по рехабилитация и спортна медицина, където от 12 години се провеждат профилактични програми и за най-малките варненци от детските градини.

В средата на април 2018 г. от организацията дариха микробус на стойност 23 000 лева в помощ на децата с множество увреждания от Дневен център “Св. Йоан Златоуст”-Варна.

Чрез друга кампания оборудваха две стаи за рехабилитация на деца с детска церебрална парализа в УМБАЛ „Света Марина”, обновиха и три занимателни стаи за онкоболни деца в същата болница.

Купиха спирометър и сонди за хранене за болните от муковисцидоза деца. Дариха бели бастуни и 50 говорещи апарата за кръвно налягане на възрастни незрящи хора. За възпитаниците на училището за деца с нарушено зрение купиха телевизор, пералня със сушилня и компютри, реновираха стая за ароматерапия и релакс в Дневния център за деца и младежи с умствена изостаналост “Св. Йоан Златоуст” във Варна.

Варна Утре

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *