Партньор на Проватон
 Над 60 международни спортни събития във Варна през 2019 г.

Над 60 международни спортни събития във Варна през 2019 г.

Сподели в

Над 200 спортни събития, над 60 от които международни, предвижда спортният календар на Варна за 2019 г. Създаден е с цел да затвърди имиджа на Варна като атрактивна спортна дестинация – както за елитни професионални събития, така и за развитието на масовия спорт.

Предквалификации за Европейско първенство по футзал; Европейска купа по тенис на корт за юноши до 16 г.; Световни танцови квалификации за WORD DANCE MASTERS; Международен Лекоатлетически маратон “Варна 2019“; Волейболна лига на нациите; Европейска купа по ветроходство клас „Лазер“; Европейско първенство по хандбал за девойки; Международна регата „Кор Кароли“;  Международен турнир по тенис на корт от календара на ITF и БФ Тенис; Международна регата „Тол шипс“;  Световна купа по спортна гимнастика, са част от международните събития, на които Варна ще бъде домакин.

Спортният календар на Община Варна предвижда много и разнообразни събития за всички възрастови и социални групи. Ежегодно в ученическите състезания участват над 3000 ученици в спортовете футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса, лека атлетика, шахмат и бадминтон. Децата са разделени в три възрастови групи 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас за момчета и момичета и за юноши и девойки.

Продължава инициативата „Тренировъчен урок“, която дава възможност на професионални треньори да водят занятия по спорт в училищата, както и възможност за подбор на талантливи деца за активна спортна дейност. За студентите – предстои Национална студентска универсиада в 15 вода спорт, с над 1200 участници.

Варна ще приеме 5 международни турнира за ветерани – по тенис на маса, волейбол, баскетбол, ръгби, футбол и др. Общината работи с 9 спортни клуба за хора с увреждания, а резултатите са известни – гордеем се с успехите на нашите параолимпийски шампиони. Предстоят много събития, като Международен турнир по баскетбол в инвалидни колички с участието на 90 състезатели от 4 държави; Международен турнир по голбал за хора с увредено зрение с участието на 60 състезатели от 3 държави; Национален Параолимпийски турнир по 4 вида спорт и други.

Социалният туризъм включва активна работа с 6-те туристически дружества – организиране на туристически и колопоходи. През август 2018 се проведе за седми пореден път Националният турнир „Млад спасител“  за деца на възраст между 12 и 16 години с рекорден брой състезатели – 178 спортисти от 17 клуба и областни червенокръстки организации – от Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Русе, Сандански, Смолян, София и Ямбол. Състезанието спомага за формиране на интерес към професията на спасителя, както и за създаване на традиция при провеждане на състезания по водно спасяване за детските възрастови групи.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *