Партньор на Проватон
 5 НАЧИНА ЗА ТОПЕНЕ НА МАЗНИНИ БЕЗ КАРДИО

5 НАЧИНА ЗА ТОПЕНЕ НА МАЗНИНИ БЕЗ КАРДИО

Сподели в

Кардиото е необходимост при хора, които тренират спортове, в които се изисква издръжливост.

Но има и много трениращи, които просто не обичат да си губят времето в кардио тренировки, затова ви предлагаме няколко съвета, чрез които да изгаряте мазнини, докато в същото време не се занимавате с кардио тренировки, като в същото време имат и положителен ефект върху издръжливостта.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ОСНОВНИ МНОГОСТАВНИ УПРАЖНЕНИЯ

Говорим за клекове, мъртва тяга, лежанка, гребане с лост и други подобни упражнения, които включват максимално много мускулни групи едновременно. Някои не толкова популярни упражнения, използвани от силовите и бойните атлети, като обръщане на гума и фермерска разходка също са добър вариант.

КРЪГОВИТЕ ТРЕНИРОВКИ

Редувайте упражнения за горната и долната част, така че да разпределите умората в цялото си тяло. Намалете почивките между сериите и дръжте сърдечния си пулс ускорен, така че тялото да превключи от анаеробната енергийна система към аеробната.

ВСЕКИ КРЪГ ДА Е МЕЖДУ 2 ДО 5 МИНУТИ

На аеробната система са и нужни две минути, за да се включи, така че сериите трябва да са по-дълги от това. Използвайте 6-8 упражнения, всяко по 10 повторения с контролирано и равномерно темпо. Всяка серия трябва да продължи по 45 секунди. В края на кръга си дайте 2-3 минути почивка. Това много прилича на интервалните тренировки. Ще са ви необходими около 20-30 минути, за да видите ползите от аеробното натоварване, което е всъщност около 6-10 кръга, три пъти в седмицата.

НАМАЛЕТЕ ТЕЖЕСТТА

Използвайте по-лека тежест от обичайното, когато сте тренирали за сила или маса. Не правете всяка серия до отказ, защото умората така се натрупва много по-бързо и няма да може да приключите цялата тренировка. Използвайте тежест, която ще ви остави сила за още 2-3 повторения. Когато постигнете желаните резултати откъм издръжливостта, увеличете повторенията точно 2-3, за да тренирате и силата.

РАБОТЕЩИ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ИЗГАРЯНЕ НА МАЗНИНИ

ЗНАЙТЕ КАКВО ИСКАТЕ

Ако целта ви е да качите сила и маса, то този тип тренировки вероятно не е най-доброто решение за вас.

Ето как изглежда схемата на тази тренировка:
Натоварване: за цялото тяло
Кръгове: 6-10
Упражнения в кръг: 6-8
Повторения в упражнение: 10
Честота: 3 пъти седмично
Упражнения: многоставни

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *