Партньор на Проватон
 450 млн. лв. са влезли по европроекти във Варненска област

450 млн. лв. са влезли по европроекти във Варненска област

Сподели в

Първата по рода си интерактивна книга с проекти, реализирани с европейско финансиране на територията на област Варна, е факт. Идеята на Областният информационен център е проектите да не бъдат само цифри, а снимки да онагледяват различните дейности, заяви нейният управител Виктория Николова.

 

Интерактивната книга съдържа проекти, финансирани по всички оперативни програми, като всеки от тях е описан с пълното си наименование, бенефициент, начин на финансиране, бюджет, период и дейности за изпълнение.

 

412 проекта на обща стойност 450 350 393 лв. са реализирани в Област Варна през новия програмен период – от 2014 г. до момента, добави Виктория Николова, като уточни, че в книгата е поместена и справочна информация за стария програмен период – 2007 – 2013г.

 

Иван Пиринлиев отглежда и развъжда пъдпъдъци и е бенефициент по европрограма от 2015 г. Чрез нея е успял да закупи професионален инкубатор и от 100, броя на птиците е достигнал 1000. Това е единственото подобно стопанство във Варненска област, а общата стойност на проекта е 25 000 евро, разкри Иван Пиринлиев.

 

Интерактивната книга вече е достъпна в интернет на адрес  www.oicvarna.eu. Информацията в нея ще се допълва и обновява системно от ОИЦ – Варна.

 

Тя може да бъде полезна на бенефициенти, студенти и млади предприемачи, които се интересуват от програми и проекти с европейско финансиране, обясни Виктория Николова.

 

МАРИАНА СТОЙКОВА

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *