Партньор на Проватон
 Как да познаем стилния мъж?

Как да познаем стилния мъж?

Сподели в

Стилът не познава пол, възраст, раса. Стилният мъж личи в тълпата не само заради външния си вид, но и заради “мириса” на увереност и чар, който оставя след себе си.

Джапанките, кожените чехли, белите потници на дупки, тениските с надписи “de puta madre” и “el grande columbia traficante”, наболите крака в стил рашпила и ултра късите прилепнали гащи никога не са били (и дано никога не станат) белези на стилния мъж.

Сайтът “Airows” публикува няколко полезни съвета и трикове, които сме забелязвали у най-стилните мъже на всички времена. Това не е Библията на стила и със сигурност има изключения от правилата, подлежащи на дебат твърдения и закони, които може (а понякога и трябва) да бъдат нарушени. И все пак… ето 9 навика на стилния мъж, по които ще го познаете.

стилни мъже

1. Харчи доста за обувки
Твърде вероятно е чифт за 300 лв. (например) да издържи 10 г., докато такъв за 50 лв. може да ви остави на пътя след по-малко от месец носене. Освен това, питайте която и да е жена какво забелязва първо у един мъж. Около 95% ще ви кажат “обувките” без да се замислят. Това не трябва да ви амбицира да “блеснете” с крокодилска кожа, брокат, шипове, чепик а ла Малкия мук и разни други безумия, които издават нездрава суета и липса на какъвто и да е вкус.

2. Ходи на шивач
Не е задължително да имате тяло на модел, за да изглеждате добре. Само че посещенията при шивача са препоръчителни, ако не искате костюмът да ви стои, все едно сте го взели назаем от приятел. Крайно време е да преустановите вредната практика, при която майка/приятелката/жена ви ви купува тениски, ризи, боксерки. Изнурени жени, които мерят обувки за мъжете си с клечки за зъби, е жалка картинка, сериозно. Вземете се в ръце и започнете да се обличате като себе си, а не като нечий син, съпруг, приятел. Знаем, че ви мързи, но си заслужава – в името на индивидуалността.3. Грижи се за дрехите си

Не е необходимо да имате ризи за стотици левове, за да започнете да се гладите. Небрежният стил не означава да изглеждате като току що излязъл от пералнята. Химическото чистене не е някакво мистично място, в което кракът ви не стъпва. Омекотителят не е гей, моля ви се. Ордите намачкани мъже, съчетали оранжева тениска със сини кецове и къси гащи на палмички са покъртителна гледка. Клетите, изглеждат сякаш оставени на произвола на съдбата. Не ни карайте да разбираме от пръв поглед, че майка/приятелката/жена ви не е у вас и затова изглеждате като отшелник.4. Не робува на модата

Стилният мъж е такъв, именно защото си има стил. Той не си пуска брада, не се татуира, не си набутва дънките в кецовете и не си пуска опашка от центъра на главата, само защото е модерно. Ако прави някое от тези неща, то е защото винаги му е харесвало, правил го е преди да е фешън, ще го прави и след това. Няма по-сърцераздирателна гледка от до вчера гладко избръснат мъж, който вече прилича на хипсртърския Христо Ботев. Обидно е за мъжете с брада, за Христо Ботев – също. Иначе си е смешно.

5. Никога не е “леко” или твърде облечен
Стилният мъж е подготвен за всяка ситуация или поне се старае. Няма да го видите да зъзне, да мрънка от студ и да стои “на завет”. В жегата няма да се “опакова” с 5 ката дрехи, нито ще се “разголи” прекалено.6. Бижутата са минималистични

Предизвикваме ви да намерите снимка на Франк Синатра с гердан или гривна. Трудна работа, нали? Черни броеници с кръстче, деликатно скрито в остро деколте, всякакви гривнички и твърде много пръстени издават, че сте кипра и нищо повече.

7. Твърдо “не” на шантавите прически
Всякакви “модни” перчеми, плитки, опашки, остри бакенбарди, кичури и др. са табу за стилния мъж. Той има прическа, която не се съобразява с модата, не експериментира ужасно много с косата си и не рискува да изглежда нелепо. Може би е една идея по-консервативен, но пък така никога не би могъл да ви изненада неприятно. The devil you know is better than the devil you don’t, нали така?

8. Има собствено мнение
Него не го интересува какво казват списанията, телевизията или съседката. Особено ако е на друго мнение. Информиран е, но вълната не го повлича. Подхожда с уважение и дори любопитство към всичко “ново”, но си остава “олд скуул”.

9. Изобщо не му пука
Стилният мъж е такъв, защото не се старае непременно да бъде стилен. Свръх суетата му е непозната. Има характер, лично мнение, самочувствие, увереност и харизма. Това го прави стилен, независимо дали иска или не. Това и се забелязва отдалеч. И се помни дълго.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *