Партньор на Проватон
 “Демократична България” с призив да не се гласува бюджет 2019 на Варна

“Демократична България” с призив да не се гласува бюджет 2019 на Варна

Сподели в

Общинските съветници да не гласуват предложения бюджет на Варна за 2019 г., чийто размер е близо 500 млн. лева, призоваха от варненската организация на „Демократична България“. Според формацията философията на бюджета е погрешна и опасна за града, а той самият е превърнат в инструмент за предстоящата предизборна кампания, а не за развитието на града.

„Като основен приоритет в бюджета е изведено обслужването на дълговете, които непрекъснато се увеличават. Предвиждат се рекордни разходи за раздута администрация!  Разходи за инфраструктура, които не решават никакви реални градски проблеми. И разбира се, отново се планира поемане на дългове за  десетки милиони, които гражданите ще плащат с лихвите. Отново няма пари за инфраструктурата на кв. ”Изгрев”, за обществени паркинги, за извеждане на тежкотоварния трафик извън града.  Предвидените средства за здравеопазване почти се равняват на разходите за издръжка на общинската администрация“, пише в декларация на „Демократична България“-Варна, разпространена до медиите и Общинския съвет.

Това е бюджет тип “Хляб, зрелища и предизборна реклама”, в който напълно липсва визия за развитието на града, коментират от политическата структура и настойчиво призовават местните парламентаристи да не стават съучастници в прахосването и разхищението на обществения финансов ресурс на Варна и варненци!

Варна Утре

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *