Партньор на Проватон
 Министри на посещение във Варна, откриват медицинси център

Министри на посещение във Варна, откриват медицинси център

Сподели в

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на образованието Красимир Вълчев ще посетят днес, 28 януари Варна, научи Moreto.net.

Двамата ще присъстват на откриване с водосвет на Център по интервенционална рентгенология в УМБАЛ „Св. Марина“.

В програмата на здравния министър е посещение на Онкоболницата в кв. Аспарухово и инспекция на новото оборудване на отделението по онкологична гастроентерология и хирургическото отделение.

„Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“ вече разполага с последно поколение ендоскопска и лапароскопска апаратура, както и нов апарат за ултразвуково изследване.

Модерната техника бе закупена с финансовата подкрепа на Община Варна. С отпуснатите близо 500 000 лева в общинската болница вече има изградена цялостна, интегрирана система от образни, документационни и комуникационни компоненти.

Новата апаратура вече е въведена в експлоатация, похвалиха се от боницата. С нея се работи активно за диагностика и лечение в Отделението по онкологична гастроентерология. Над 20 са извършените вече щадящи операции в Хирургическо отделение.

Миниинвазивната диагностика и лапароскопската хирургия се считат за най-значимото постижение в областта на коремната хирургията през последните години. Докато оперира, хирургът следи интервенцията в реално време с помощта на видео системи, които му осигуряват много по-чист и подробен образ, с възможност за приближаване и насочване.

При операции, извършени с модерната лапароскопска апаратура, се нанася възможно най-малка травма на организма. Минималните разрези водят до по-бързо възстановяване на пациента, по-малко болки в следоперативния период и по-добър естетичен ефект. Доказано е, че лапароскопските операции не водят до потискане на имунната система на болния, което е особено важно за възстановяването му след боледуването.

В хирургичното отделение на СБАЛОЗ се извършват над 1 500 операци годишно.

В последните 4 години общинските инвестициите в болнично оборудване и подобряване на материалната база в онкологичната болница са над 1,6 млн. лева.

Морето.нет

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *