Партньор на Проватон
 Проучват дали може да се увеличат двойно местата на стадион “Варна”

Проучват дали може да се увеличат двойно местата на стадион “Варна”

Сподели в

„Рано е да се говори за това кои градове ще бъдат включени като евентуални кандидати за домакини на Световно или Европейско първенство по футбол. Варна обаче със сигурност ще е един от градовете, предвидени за първоначална проверка и изследване на едно такова домакинство”. Това заяви пред Радио Варна министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Според него, основата задача пред министерството сега е да изгради спортната инфраструктура, с която България би могла да кандидатства за домакинство на големи спортни прояви. „Има да се извърви още дълъг път. Сигурен съм обаче, че след тази кампания поне ще разполагаме с четири отлични стадиона”, каза Красен Кралев.

“В момента проучваме дали е възможно капацитета на трибуните в стадион “Варна” да бъде увеличен от 20 на 40 хиляди души”, заяви още спортният министър, но подчерта, че за това е необходимо съгласието на собствениците – общината и частната фирма.

Красен Кралев напомни, че община Варна пилотно е въвела инициативата “Тренировъчен урок”, която дава възможност на треньори от различни спортни клубове да водят подготовка в третия учебен час за спортна дейност в училище. Според него, тази инициатива трябва да се въведе в училищата в цялата страна.

Във Варна министър Красен Кралев участва в регионална конференция „Развий потенциала си в България”, организирана от младежката организация на ГЕРБ.

Варна Утре

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *