Партньор на Проватон
 Правилата при секс с нов партньор

Правилата при секс с нов партньор

Сподели в

Независимо от колко време се срещате с някого, първият сексуален контакт има определящо значение за ритъма на връзката ви. А ако сексът ви хареса, е възможно взаимоотношенията ви да прераснат в сериозна връзка. Ето и 9 правила от сексолози за благополучно преминаване през тази фаза:

1. Не прекалявайте с алкохола

Първото правило е да не се прекалява с алкохола. Немалко жени, а и мъже, се вълнуват и дори малко са поуплашени от първата интимна близост с нов партньор. И “за кураж” обръщат чашка след чашка. Това обаче е грешка, твърдят специалистите, повечето изпити чашки може да предизвикат излишна нервност и да притъпят сексуалните възможности както на мъжа, така и на жената. Затова ако отворите бутилката, не я опустошавайте и се постарайте партньорът да ви последва.

2. Подгответе сцената

Първият секс с новия партньор е отличен повод да избършете прахта и да измиете пода в дома си. Намалете светлината, пуснете приятна музика и не забравяйте да сложите презервативите на място, от където ще ви е най-удобно да ги вземете. Ако срещата се провежда на територията на дамата, тя да не разчита, че мъжът ще дойде с контрацептиви. По-добре тя да се погрижи сама и да ги има под ръка.

3. Събличайте се на приглушена светлина

Тъй като ще се видите голи за първи път, по-добре е да се разсъбличате на тъмно. Или на полусветлина. За мнозина голотата не е проста работа. И разсъбличането трябва да става постепенно. Разсъбличайте се бавно и търпеливо. Сексът с нов партньор за първи път не е събитие за разсъбличане на светло и най-вече за полов акт на ярка светлина.

4. Не претупвайте предварителните ласки

В подобен случай те имат огромно значение. Тъкмо прелюдията може да стопи притесненията и да разпали чуствеността. Заключителната фаза от интимната прелюдия е прекрасна възможност да разберете ерогенните си зони. Няма нищо срамно, ако попитате за това и получите съответния инструктаж.

5. Без крайности

Първият секс с нов партньор не е моментът, в който трябва да отприщите дремещия у вас сексуален звяр, казват още сексолозите. Както и да предявявате интимни претенции. Трябва нежно да се изучавате. Не демонстрирайте натрапчива настойчивост, не искайте непременно да получите това, което сте си представяли.

6. Нека дамата да бъде водеща

Когато работата стигне до проникването, по-добре е мъжът да предаде инициативата в ръцете на жената. За да не й бъде болезнено или неприятно, нека тя избере удобната й поза и сама да определя темпа на сношаването, пише БГНЕС. При първи секс е желателно да се използва някой от вариантите на положението “жената отгоре” – това дава възможност да се спазва необходимия ритъм. Мисионерската поза също е възможна, но при нея мъжът трябва да бъде изключително внимателен към партньорката и да й позволи да насочва действията му.

7. Кратка пауза след проникването

Това е много важно правило. Погледнете се в очите, целунете се и дори си разменете по няколко думи. Все пак за пръв път сте в такава ситуацията, това е отличен повод да отпразнувате това вълнение с особено чувствена целувка.

8. Не очаквайте нещо изключително

Много е важно да не прекалявате с очакванията. Интимността в сексуалните отношения е качество, което се развива постепенно и за него се изисква време. Особено за да се чувства жената максимално удобно и да бъде напълно разкрепостена. Рекордите на чувственост ще дойдат по-късно, когато постепенно се опознаете сексуално и отстраните всички бариери по пътя към пълното удоволствие.

9. Как да се държите след това?

След секса в никакъв случай не се обръщайте с гръб един към друг. Не заспивайте. Не скачайте за трескаво обличане и бързане за вкъщи. Сега е времето за прегръдки, целувки, прошепване на нежности, съветват експертите. И никакви критика. Това е първият ви път и трябва да показвате един на друг преизпълващата ви радост от това, което се е случило. Преди да заспите, се целунете за “лека нощ”, а сутринта една романтична закуска ще бъде прекрасен завършек на чудесната нощ.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *