Партньор на Проватон
 ВСУ “Черноризец Храбър” стартира прием за летен семестър

ВСУ “Черноризец Храбър” стартира прием за летен семестър

Сподели в

За първи път тази година Варненският свободен университет “Черноризец Храбър“ провежда прием за летен семестър в бакалавърските и магистърските си програми. Това дава възможност на кандидат-студентите да започнат обучението си още в края на февруари, вместо през октомври.

Кандидатстудентският прием след завършено средно образование се осъществява по професионални направления – “Право”, “Психология“, “Национална сигурност“, “Политически науки”,  “Администрация и управление”, “Икономика”, “Информатика и компютърни науки“, “Архитектура, строителство и геодезия”, “Изобразително изкуство“ и “Музикално и танцово изкуство”.

“Надявам се, че летният прием ще помогне на студенти, които по една или друга причина, са пропуснали есенния прием. Разчетите на Варненския свободен университет, извършени на базата на проучване и на досегашния опит, сочат че акцентът ще падне върху магистърските програми. Вече имаме записани кандидат-студенти за февруарския прием, като набирането продължава“, коментира проф. Петър Христов – ректор на ВСУ “Черноризец Храбър“.

Кандидатстудентските изпити се провеждат на място – в университета или онлайн. За успешно положен кандидатстудентски изпит се признават и резултатите от държавните зрелостни изпити или оценките от кандидатстване в други висши училища. Изключение прави приемът в държавно регулираните специалности като “Право“ и “Архитектура“.

Срокът за подаване на документи от кандидат-студентите е до 28 февруари 2019 г.

Желаещите могат да получат допълнителна информация в Центъра за кандидатстудентски прием на Варненския свободен университет – на тел.: 052/ 355 106.

Warna24

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *