Партньор на Проватон
 Родителите на деца от СУ “Димчо Дебелянов” във Варна попитаха кога ще приключи ремонта

Родителите на деца от СУ “Димчо Дебелянов” във Варна попитаха кога ще приключи ремонта

Сподели в

Родителите на децата от СУ “Димчо Дебелянов” във Варна, са притеснени заради удължения ремонт на сградата. Кога най-после ще приключи ремонтът и кога учениците ще могат да влязат в класните стаи?”. Това попита на днешната комисия “Наука и образование” във Варна, общинският съветник Милена Георгиева, предаде репортер на Moreto.net.

По думите на Лилия Христова, директор на дирекция “Образование и младежки дейности” и ръководител на проекта, ремонтът на училището се е оказал много тежък.

“За съжаление ремонтът на СУ “Димчо Дебелянов” се оказа много тежък и е свързан с изключително много водни процедури. Надяваме се, че ремонтът ще приключи през март, но зависи много и от атмосферните условия. Проблемът е, че когато температурите са под 5 градуса не може да се работи по външната мазилка, а синята ударопоглъщаща настилка в двора на училището може да се положи при температура на въздуха над 10 градуса”, заяви Христова.

Училището е укрепено 4 метра надолу, сменен е й покривът на сградата. Забавянето идва най-вече от това, че ремонтираните училища са много стари и непрекъснато излизат нови проблеми.

Морето

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *