Партньор на Проватон
 Решено: Затварят училищата във Варна до следващия вторник

Решено: Затварят училищата във Варна до следващия вторник

Сподели в

Всички училища във Варна са в грипна ваканция до следващия вторник. Това реши преди минути Комисията за борба с грипа.

По настояване на кмета Иван Портних комисията беше свикана по спешност днес заради рязкото увеличаване в броя на заразените с грип и ОРЗ. Учениците трябва да са в клас на 29-и януари. Новината потвърди за “Нова Варна” директора на РУО Варна, Венцеслава Генова.

Всеки учител ще трябва да прецени как да навакса уроците и да уведоми директора на училището. Дните без учебни занятия няма да бъдат отучвани. Оценките на децата ще бъдат оформени навреме и първият учебен срок ще приключи по график – на 4 февруари 2019 г. Вторият срок започва на 6 февруари 2019 г.

Пропуснатият по време на грипна ваканция материал да бъде преструктуриран, за да не се допуска изоставане на учениците, инструктира Министерството на образованието учителите.

Оценките на децата ще бъдат оформени навреме и първият учебен срок ще приключи по график – на 4 февруари 2019 г. Вторият срок започва на 6 февруари 2019 г.

В момента в грипна ваканция са 593 училища в страната. До 22 януари 2019 г. няма да се учи в областите Бургас, Стара Загора и Шумен. До 23 януари – в Ямбол, Перник, Пазарджик и Смолян. В областите Добрич, Пловдив и София-област е обявена грипна епидемия с предписания за преустановяване на занятията в училищата.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *