Партньор на Проватон
 Най-добрият учител в живота са грешките!

Най-добрият учител в живота са грешките!

Сподели в

Грешките – няма нищо по-поучаващо от тях и стига да запомниш, че си се опарил, следващият път няма да го повториш!

За съжаление много от нас забравят затова, че са се опарили и грешат отново и отново на едно и също място в живота си, за едно и също нещо.

Всичко зависи от гледната точка все пак, ако човек гледа на грешките си като на учители в живота, те не са онези пагубни и парещи моменти от миналото. Ако обаче зацикля на едно и също място дълго време, навярно гледа на грешките си като на проклятие, което е виновно за несполуките в живота му.

Идеални хора и идеални животи няма. Няма идеални ситуации и преживявания – има само един път и една съдба, която ни е дадена безкористно, за да я извървим. Как ще го направим си е наш личен избор, наша карма и съдба.

Ако погледнем на грешките под призмата на детското, то как бихме могли да се научим на нещо, ако никога не сме грешили? Това би било равносилно на ситуацията никога да не сме живели истински.

Да сгрешиш не е лошо и в повечето случаи не е фатално. Фаталното идва, когато безброй пъти повтаряш една и съща грешка, без дори да го осъзнаваш и осмисляш!

Само боговете не грешат, може би, но затова и всичко човешко им е чуждо. Истинската вяра се поражда от мисълта, че след поредната грешка в живота си, ще се изправиш гордо, ще я приемеш и ще продължиш напред, за да я поправиш.

Разбира се, никога няма да си същият човек, който си бил преди, защото уроците на живота понякога са сурови, но все пак без тях той е празен.

Обърнете се назад и премислете, след колко грешки се поучихте и ги поправихте. Навярно след една, две или няколко вероятно.

Разбрахте ли въобще поуките от тях или ви остана само горчивината и болката? Дали, ако бяхте спрели за момент, оценили, че сега е било писано да сгрешите, защото това е било червена лампичка по пътя на живота ви!

Може би нямаше да сгрешите отново, а може би щяхте, но по по-различен начин. Каквото и да е все пак основното си остава – грешките са уроци!

Като уроци те трябва да бъдат научени и разбрани, но рядко ги възприемаме така и там ни е грешката! Започнете от днес да се поучавате от грешките си, за да не ги повтаряте в утрешния ден пак.

Източник: lifetime.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

1 Comment

  • Сервис Я.такси по городу Самара-это хорошая возможность произвести заказ машины в любое время, куда угодно. Сделать заказ авто вы можете тремя способами: через специальное мобильное приложение, закачав его, на сайте, по телефону яндекс такси. Необходимо написать свой номер мобильного, адрес, время когда требуется машина.

    Можно заказать Я. такси с детским креслом для перевозки детей, вечером после посиделок стоит прибегнуть к Яндекс такси, чем, например, садиться в транспорт нетрезвым, в аэропорт или на вокзал комфортнее воспользоваться такси ненужно искать где оставить свой транспорт. Расчёт осуществляется безналичным или наличным переводом. Время подъезда Я. такси составляет от 5 до десяти мин ориентировочно.

    Преимущества работы в нашем такси: Быстрая регистрация в приложение, Небольшая комиссия, Выплаты мгновенные, Постоянный поток заказов, Диспетчер круглые сутки на связи.

    Для работы в Yandex такси водителю следует зарегистрироваться лично и автомобиль, перечисленное займёт пять мин. Наша комиссия составит не свыше 30 %. Вы сможете получить зарплату когда вам нужно. У вас постоянно будут заявки. В случае проблем возможно связаться с постоянно действующей службой сопровождения. Яндекс такси помогает гражданам быстро добраться до места назначения. Заказывая наше современное Яндекс такси вы приобретаете первоклассный сервис в г. Самара.

    работа в такси без машины : яндекс такси самара работать

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *