Партньор на Проватон
 Последният командир на “Слава” оглави щаба на ВМС

Последният командир на “Слава” оглави щаба на ВМС

Сподели в

Със заповед на военния министър Красимир Каракачанов последният и най-дългогодишен командир на последната българска подводница „Слава“ капитан I ранг Камен Кукуров беше назначен за началник на щаба на ВМС.

Издигането му в длъжност стана на официалната церемония в чест на 120-годишнината от създаването на щаба на ВМС, а заповедта на министъра му връчи командирът на бойния ни флот контраадмирал Митко Петев. В далечната 1899 г. е създаден щабът на ВМС като управление на ръководството на бойните сили по море. Вече 120 години в него се коват бъднините на бойния ни флот, каза в приветственото си слово контраадмирал Митко Петев. Той посочи, че хората в щаба не са отделени от войската, а всички са минали през командирски мостици, а и при постоянната ротация са се връщали обратно на тях като командири на дивизиони, за да приложат в реални условия теоретичните си концепции.

30 военнослужащи и цивилни, включително и музиканти под пагон от Представителния духов оркестър на ВМС бяха повишени в звание или длъжност, а част от тях наградени със сувенирен нож и книги.

vnews.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *