Партньор на Проватон
 Портних: “Не е важен размерът на дълга, а как той е управляван”

Портних: “Не е важен размерът на дълга, а как той е управляван”

Сподели в

„Радвам се да коментирам въпросът с вземането на заем от общината по повод реализацията на инфраструктурните проекти на града, тъй като чувам доста спекулации по тази тема„ каза в предаването „Позиция” на Радио Варна кметът на морската столица Иван Портних. Той обясни, че общината е в изключително добро и стабилно финансово състояние и допълни:

“Дълговите иннструменти са средство за развитие. Това е привличане на един ресурс с който градът да се развива и ще донесе ползи както на варненци с подобрение на градската среда, така и на малкия и среден бизнес”. Според Портних не е толкова важен размера на заема, а как той е разчетен и бюджетиран като обслужване през годините. Кметът на Варна допълни, че заемите които тегли общината отговарят на всички изисквания на закона за публичните финанси.

По повод изграждането на стадион “Варна” и включването му като част от кандидатурата на България за Световното първенство по футбол 2030, Портних заяви: „Това е дългогодишна сага, един от проблемите, трупани с десетилетия. Принципал на дружеството се явява Общинският съвет, а представител там е г-н Димитър Карбов. Това, което виждаме като отчети е, че вече са изградени подземните паркинги, едната трибуна, работи се по втората. Радвам се на перспективата и амбицията на правителството за кандидатстване за домакинство на Мондиала през 2030 г., надявам се това да доведе и до по-бързото изграждане и на стадиона“.

Припомняме, че в предаването “Постфактум” Димитър Карбов, представител на общинския съвет в дружеството “Спортен комплекс“ Варна, приветства изказването на спортния министър Красен Кралев, че “стадион Варна може да се разшири от 20 000 на 40 хиляди места”.

Морето.нет

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *