Партньор на Проватон
 Община Варна купува нова техника за поддържане на чистотата

Община Варна купува нова техника за поддържане на чистотата

Сподели в

Община Варна смята да закупи нова техника за нуждите на ОП “Управление на проекти и озеленяване” на обща стойност 930 000 без ДДС, научи Moreto.net.

Поръчката предвижда 2 нови специализирани мотометачни машини със засмукващо устройство на стойност 300 000 лв. без ДДС, предназначени за почистването на алеи и пешеходната зона на Морската градина.

Местната власт иска да закупи и 7 нови товарни автомобили за превоз на биоразградими отпадъци на стойност 630 000 лв. без ДДС за почистването на парка и детските площадки на територията на града.

В края на миналата година Общинският съвет във Варна одобри План-сметка “Чистота” за 2019 г., която възлиза на 30.5 млн. лв. От тях 8.2 млн. лв. са заделени за събиране и транспортиране на битови отпадъци до завода за преработка в Езерово, 6 млн. лв. ще отидат за ръчно и механизирано почистване на спирки, площади, тротоари, пешеходни зони, алеи, подлези и др., както и за миене с автоцистерни или дюзи на улици, а над 200 000 лв. са планирани за поддържане чистотата на Морската градина.

Половин милион ще отиде за обработването на дъждоотводните шахти, а 483 000 лв. з почистване на отводнителните канали и деретата.

Очакваните приходи от такса “смет” са 28 млн. лв.

Морето.нет

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *