Партньор на Проватон
 Напредва изграждането на зоната за отдих до Юнашкия салон във Варна

Напредва изграждането на зоната за отдих до Юнашкия салон във Варна

Сподели в

Работата по изграждането на зоната за отдих до Юнашкиа салон във Варна, заключена между бул. „Христо Ботев”, ул. „Бачо Киро” и ул. „Русе”, напредва, видя репортер на Moreto.net.

Вече е поставена част от насилката във вид на павета. Проектът предвижда изграждане на четири тераси, които ще бъдат свързани помежду си със стъпала и рампи, озеленяване и паркова мебел. Новата инфраструктура е съобразена с потребностите на хората с увреждания. По източната граница на имота е предвидено озеленяване с пълзящи растения, които да прикрият съществуващата оградна стена на съседния имот. Ще бъдат монтирани метални кошчета за боклук и осветителни тела.

Дейностите по изграждане на зоната за отдих започнаха в края на април 2018-та. Преди старта на същинската работа се премина през събаряне на бараките, които бяха разположени върху съответния терен. Това се случи през февруари 2018-та.

Ремонтираната сграда на Юнашкия салон бе официално открита в края на 2015-та година. Това е най-старото спортно съоръжение в града. Строителството му започва през март 1909 година. Проектът е на архитект Манол Йорданов. В градежа са инвестирани 40 хил. златни лева, дарени от общината и 5 хил. златни лева, дарени от граждани. Първите жители на морската столица, които даряват средства са от варненското ловно дружество, а след тях се включва и варненското колоездачно дружество.

В началото на 2016 пък приключи облагородяването на района около Козирката, в близост до Юнашкия салон. От мястото бяха премахнати 11-те павилиона, които скриваха гледката към градинката. Мястото стана притегателна за отдих на възрастни и игра на деца.

Морето.нет

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *