Партньор на Проватон
 Вижте как изглежда СУ “Найден Геров” след ремонта (СНИМКИ/ВИДЕО)

Вижте как изглежда СУ “Найден Геров” след ремонта (СНИМКИ/ВИДЕО)

Сподели в

След неколкократно удължаване на пусковият срок варненското училище най-сетне отвори врати, близо 2 млн лв глътна рехабилитацията на 20-годишната сграда Ремонтът на варненското школо бе по проект “Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“.

Той трябваше да приключи на 15 септември, но за съжаление бе удължен. Докато течеше ремонтът 1400-те ученици от школото бяха пръснати в шест други варненски училища.

От 7-ми януари, понеделник бяха възстановени учебните занятия в ремонтираната сграда на VII СУ „Найден Геров“, съобщават от общинската администрация. Учениците се връщат в класните си стаи след като повече от година бяха пръснати в различни сгради на училища в града поради ремонт на тяхното.

VII СУ „Н. Геров“ бе първият обект, който се въвежда в експлоатация по проект “Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по ОП “Региони в растеж“, който включва общо 7 училища и три детски градини. Проектите са финансирани със 100% безвъзмездна финансова помощ в размер на 16,3 млн. лв. Само за “Найден Геров” ремонтът е глътнал близо 2 млн лева. Договор за изпълнението на дейностите, касаещи СУ “Найден Геров”, бе сключен с ямболската фирма “ЖЛМ” ЕООД. Стойността му възлиза на 1 784 366 лв.

По време на ремонта е направено конструктивно укрепване на сградата, поставена е фасадна топлоизолация, извършен е ремонт на покрива, подменена е дограмата, изпълнени са нови пожароизвестителна и оповестителна инсталации.

Изградена е достъпна среда – хидравличен асансьор за достъп на хора с увреждания до всички етажи на сградата, рампа и подемник. Обновяване на спортни площадки в школото по проекта не се предвижда. На този етап не е ясно и кога ще се реализира така чаканият физкултурен салон, за който вече има изготвен проект. В момента децата провеждат спортните си занятия в помещение, представляващо обединени няколко класни стаи.

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *