Партньор на Проватон
 Общината ремонтира дом “Другарче”, става част от ДГ „Д-р Петър Берон”

Общината ремонтира дом “Другарче”, става част от ДГ „Д-р Петър Берон”

Сподели в

Бившият дом за деца лишени от родителски грижи “Другарче” ще се превърне в детска градина до края на другата година. Това съобщиха за “Нова Варна” от Дирекция Образование към Община Варна.

През май 2017г. Общинският съвет – Варна, предзоставя имота, на който се намира Дом “Другарче”, за безвъзмездно управление на Детска градина №17 „Д-р Петър Берон” – като неин филиал. Вече е проведена обществена поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на социалното заведение, избран е изпълнител.

Към момента е издадено разрешително за строеж, предстои стартиране на процедурата за избор на изпълнител на ремонта. Планира се в сградата  да бъдат обособени четири групи, от които три целодневни детски групи и една яслена.

Освен нормативно регламентираните задължителните помещения, е предвидено да има многофункционална зала за разнообразни дейности на децата, обособени кабинети за психолог, логопед и ресурсен учител, самостоятелна кухня.

Детската градина ще се отоплява на газ. Дворното пространство ще бъде изцяло ремонтирано – с площадки и с уреди за игри, съгласно съвременните изисквания за безопасност. Обектът трябва да бъде изпълнен в периода 2019 – 2020 г., като отговор на очакванията на гражданите за осигуряване на повече места в детските градини и ясли в най-големия район на Варна – “Приморски“.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *