Партньор на Проватон
 Иван Портних: Бул.”Левски” трябва да е готов до великден!

Иван Портних: Бул.”Левски” трябва да е готов до великден!

Сподели в

Новият бул. “Левски” трябва да е готов до средата на април тази година. Това каза днес кметът на Варна Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg.

“Предстои превключването на още 4 основни водопровода по трасето на новия булевард. Извинявам се на варненци за наудобството, което причиняват строителите и ВиК. Провели сме редица срещи с представителите на фирмата изпълнител и водното дружество. Превключванията ще касаят режим на водата на определени зони от града, но имам уверението, че този път ще бъдат спазени сроковете и няма да има толкова дълго безводие за гражданите. След пускането на водопроводите по булеварда остават само пътни работи. Над 40 км пилоти бяха набити при изграждането на това съоръжение. Остава да бъде изградено кръговото кръстовище на бул. “Цар Освободител” и мостът на ул. “Прилеп”. Разчетът ни е към втората половина на месец април булевардът да функционира.

Всички отчуждителни процедури вече са приключили с малки изключения на ул. “Георги Пеячевич” и ул. “Девня”. Там се разширяват прилежащите зони. Общата сума за отчуждаването на имотите е в размер на 22 млн.лв. за “Левски” и още 2 млн. лв. за пробива на “Сливница”. Предстоят отчуждителни процедури по ул. “Атанас Москов” за качването на магистралата и пробива на бул. “Сливница” към бул. “Съборни”, каза Иван Портних.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *