Партньор на Проватон
 Сексът сутрин води до успех в живота

Сексът сутрин води до успех в живота

Сподели в

Сексът ни доставя удоволствие, повишава настроението и самооценката ни. Но има ли значение по кое време го правим? След консултация със сексолог woman.bg уточнява какви са предимствата на сутрешния секс.

Има ли наистина значение по кое време правим секс?

Сутрин, нощем, или както се падне? Няма категоричен отговор на този въпрос. При всички нещата стоят различно, според обстоятелствата. В тази статия обаче ще говорим за предимствата на сутрешния секс. Повечето двойки отделят време за секс преди заспиване. Много от тях са принудени да изберат това време заради ситуацията в семейството – трябва да изпълнят всичките си домашни и служебни задачи, да прекарат известно време с близките, да изчакат всички да си легнат и чак тогава да правят секс, ако не са твърде уморени за това.

Най-полезният сън е между 22:00 и 24:00 ч. След 02:00 коефициентът на „полезност“ започва рязко да се понижава. А ние какво правим? След като през деня се уморим физически и емоционално, когато организмът вече се настройва за сън, за да възстанови силите си, когато пулсът се забавя и успокоява, ние изведнъж си спомняме за съпружеския дълг. В тази ситуация можем смело да предположим, че сексът няма да е особено задоволителен. На фона на общата умора на човек му е трудно да реализира и удовлетвори сексуалните си нужди, както и тези на партньора. Сексът може да е недостатъчно интензивен, а оргазмът – недостатъчно силен. Това може да доведе до хронична сексуална незадоволеност. Нещо повече, нощните натоварвания изтощават още повече организма и актът на близост се свързва по-скоро със загуба на енергия, отколкото с изпитване на удоволствие. След време това може да доведе до раздразнение при самото споменаване за секс, както и до караници, обиди, неразположеност, упреци за дреболии и в следствие до още по-голяма загуба на енергия, взаимно разбиране и любов.

За пълноценно задоволяване на сексуалните нужди партньорите трябва да се съсредоточат върху процеса и да му се отдадат напълно. Това може да се окаже проблематично, защото през деня в главата на човек се натрупват много мисли и масиви информация, които му пречат да се фокусира върху секса. При редовно недоспиване партньорите започват да нервничат, да бързат и да пестят време, което от една страна намалява продължителността на половия акт, а от друга влошава качеството му. Много фантазии остават нереализирани.

Предимствата на сутрешния секс

Американски учени са стигнали до извода, че сутрешният секс се отразява положително на нивото на живота и на успешността на хората. В хода на проучването се установило, че по-голямата част от анкетираните, които редовно правели секс сутрин, заемат високи постове в служебната йерархия и имат завидно положение в обществото. Смята се, че сънят, който спомага за възстановяване на физическото и психическото състояние на човека, трае до 05:00 ч. От това дали ще се събудите в обичайното време, или с един час по-рано няма да се чувствате по-малко отпочинали, особено ако си изградите здравословен навик и го правите с удоволствие. От гледна точка на функционирането на човешкото тяло е много по-полезно да си легнете един час по-рано, за да могат организмът, психиката и душата да си починат добре и да станете един час по-рано, за да правите любов с ентусиазъм. По изгрев слънце целият свят се пробужда от сън – и вашето тяло също. Женското тяло става по-отзивчиво на ласки и мъжът реагира по-уверено.

В 07:00 започва двучасовият период на максимално високо ниво на тестостерона при мъжете. Благодарение на това партньорът може да се представи по-уверено на любовната арена, а жената да се наслади пълноценно на процеса. В сравнение с нощния секс, сутрешният хаби по-малко енергия. Сутрин сте емоционално ненатоварени, главата ви още е празна и нищо не ви пречи да се насладите един на друг. След събуждане и двамата партньори са във вълшебно и интимно състояние, те могат без притеснение да кажат какво и как искат и да го реализират веднага.

Сигурно се питате дали има и други предимства освен удоволствието и незабравимо приятното събуждане. Има, разбира се! Сутрин сексът осигурява добро натоварване на основните групи мускули, успешно замества дихателните упражнения и подобрява кръвообращението. Точно това ви трябва за пълноценно започване на деня! При това става и мощно отделяне на ендорфини, които повишават имунитета и устойчивостта на стрес и намаляват риска от развиване на различни заболявания.

Може ли да се каже, че сутрешният секс е панацея? Едва ли. Но със сигурност е полезно занимание, което можете да превърнете в редовен ритуал, който да промени живота ви към по-добро.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *