Партньор на Проватон
 Иван Портних ще настоява и жителите на Тополи и Константиново да не плащат винетки

Иван Портних ще настоява и жителите на Тополи и Константиново да не плащат винетки

Сподели в

Кметът на Варна Иван Портних ще поиска винетните стикери за жителите на Тополи и Константиново, както и на вилните зони около Варна да отпаднат, както това се случи в София със северната тангента на околовръсното шосе там.

Селата Тополи и Константиново са част от община Варна, но живеещите там пътуват до града по шосета, които са част от републиканската пътна мрежа. Затова в момента, за да отидат на работа или да закарат децата си на училище, те трябва да имат винетка. Такава е ситуацията и за варненци с адресна регистрация на север от града тъй като и курортът “Златни пясъци” е на общинска територия.

Вчера стана ясно, че жители на двете села и постоянно живеещи във вилните зони, край курорта “Златни пясъци” и летището в морската столица искат отпадане на винетните стикери, тъй като казусът е подобен на този в София за северната тангента.

Директорът на Областното пътно управление Румен Илиев обясни възможно ли е да бъде изпълнено искането: “Няма значение дали е в електронната система, то постановлението на МС е едно, тоест едно решение на МС 945 от 2004 година, но то е, където регламентира кои пътища са от републиканкската пътна мрежа и кои са общински. Навсякъде, където започват пътища от републиканската пътна мрежа, а това е след табела “Край на населеното място”, е задължително да има винетка. В решението на МС не е упоменато дали е вилна зона, или постоянно си живеят хора там, но винаги си е било с винетка.”

За да бъде намерен справедлив вариант и за варненци кметът Иван Портних започва преговори с Агенция “Пътна инфрастуктура”.

БНР

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *