Партньор на Проватон
 От януари цената на водата във Варна за 1 куб. м ще струва над 3 лева

От януари цената на водата във Варна за 1 куб. м ще струва над 3 лева

Сподели в

От януари цената на водата във Варна за 1 куб. м ще струва над 3 лева. Решението бе взето на последното за тази година заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Съгласно нормативните изисквания актуализацията на цените се извършва на основата на одобрената с бизнес плановете цена на услугите за 2019 година, с отчитане на размера на натрупана инфлация и прилагане на индивидуален коефициент за ефективност за всяко едно дружество.

Директорът на ВиК дружеството в града инж. Валентин Вълканов отбеляза, че предложението за увеличение на цената на водата във Варна с 12 стотинки от следващата година е внесено от Комисията за енергийно и водно регулиране.

Той допълни, че държавният регулатор се е самосезирал с искане за завишението във връзка с инфлационните процеси в страната.

Инж. Валентин Вълканов подчерта, че корекции трябва да има всяка година, тъй като токът и други суровини и услуги поскъпват. 

Валентин Вълканов каза още, че в следващите години във ВиК сектора ще влязат много инвестиции от Европейския съюз, за които трябва да бъдат осигурени средства.

Морето.нет

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *