Партньор на Проватон
 Колко често правите секс според възрастта, на която сте?

Колко често правите секс според възрастта, на която сте?

Сподели в

Всички копнеят за здравословен сексуален живот, но колко от вас са доволни от своя в момента? Редовният секс за всеки е различна бройка за определено време. Ето какво казва обаче скорошно изследване по темата.

Според данни на Института в Кинси, средната възраст, в която момчетата се впускат в сексуални приключения е 16,8 години, а при момичетата – 17,2 години.

Сексът през годините 18-29 години

Младите хора на тази възраст са интимни средно около 112 пъти годишно, което прави около 2,1 пъти седмично, пише tialoto.bg. Това показва, че определено на младини либидото им работи на макс.

30-39 години

В този възрастов период повечето хора вече са ориентирани към създаване на семейство и стават по-целенасочени и фокусирани върху други неща освен личното си удоволствие. Сексът вече не е топприоритет и намалява – около 86 пъти годишно или веднъж седмично.

40-49 години

Навлизането в зряла възраст води до намаляване на сексуалната активност, напук на много изследвания, които твърдят, че либидото се увеличава след 40-те. Средностатистически хората на възраст между 40-49 години правят секс около 69 пъти годишно.

50 +

След 50-те повечето хора вече са улегнали, със стабилна кариера и семейство. Стресът в живота им не е толкова голям и те имат възможност да се насладят на партньора си.

Много от участниците в изследването твърдят, че именно в тази възраст правят най-качествения и задоволителен секс. По данни на британско Национално изследване за сексуално здраве и поведение около 50 % от сексуално активните хора продължават да правят секс до средата на 70-те си години, а след това бройката спада до ¼.

Какво значи, ако не влизате в „статистиката“ за определена възраст?

Изследването на Кинси е проведено сред хиляди хора и на база на техните отговори е сметната средностатистическата честота на сексуална активност спрямо годините. Имайте предвид обаче, че те в никакъв случай не са правило и не е важно да гоните определена бройка, за да се чувствате здрави и щастливи в сексуален план.

И нещо любопитно…

Кога жените имат най-добър оргазъм? Според изследването това се случва при дамите след 36-годишна възраст, които разкриват, че имат най-много и най-задоволителни оргазми.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *