Партньор на Проватон
 KHABIB РАЗКРИВА ТАЙНИТЕ МЕТОДИ НА ТРЕНИРОВКИТЕ В ПЛАНИНАТА

KHABIB РАЗКРИВА ТАЙНИТЕ МЕТОДИ НА ТРЕНИРОВКИТЕ В ПЛАНИНАТА

Сподели в

Шампиона в лека категория на UFC, Khabib Nurmagomedov успява от обикновено планинско момче от Дагестан да се превърне в една от най-голeмите звезди на бойните спортове. Милиони хора го следват в социалните мрежи и са негови фенове. Той успя да увеличи значително броя на феновете си, когато победи Conor McGregor на UFC 229. Khabib доста често тренира в планината в родината си и днес реши да сподели някои от своите тайни методи:

Когато дойде месец Рамадан ние започваме да тренираме през нощта. От 5 сутринта до 7 сутринта, а след това отново в 0:00 до 1:30 след полунощ. Това е времето ни за тренировки през Рамадан, защото ние постим. Следобяд си почиваме. Трудно е да тренираш вечер или през деня, когато постиш и не можеш да ядеш или да пиеш вода. Тренираме в планината от 2004 година. Всяко лято имаме треноривъчен камп там и той трае 3 или 4 месеца. Не е тайна, че тренировките в планината помагат за твоята издръжливост.

Тренираме при 2000 метра надморска височина и наистина има ефект върху твоята издръжливост. Такъв е подхода на баща ми. Когато започнахме през 2004 година бяхме младежи, но сега тренираме на високо ниво. Тогава не разбирахме, защо се налага да изминаваме толкова път, за едни тренировки. Това са 3-4 часа от Махачкала и при 2000 метра надморска височина. С времето разбрахме, че трябва да тренираме поне един път в годината там.

Тези тренировки имат ефект върху нашите резултати. Там нямаме никакви условия, няма ток и няма вода. В началото нямаше нищо там, но с времето го изградихме. В началото помня, че баща ми ме остави там с двама строители като един от тях беше много стар, а другия глух. Работихме там цял месец и си го спомням много добре, защото беше здрава работа в месец Рамадан. Когато трябва да тренираш през нощта не е добър тренировъчен камп, но човек може да яде, спи и да тренира там.

Условията са достатъчни, за човек, който иска резултати. В планината бягаме, тренираме с тежести и с тялото си. Имаме всички условия, които ни трябват. Има доста хора, които идват и се оплакват от тези условия, а след това си тръгват. Знаете, че човек намира това, което търси, а този, който не го иска достатъчно си намира извинения. Ние винаги сме в тренировъчен камп, защото нашите приятели имат битки в различни месеци и трябва да им помагаме.

Бойците, които имат предстояща битка тренират здраво, а останалите по-леко. Тренираме един час сутрин, а след това закуска и почивка. След това тренираме час и половина, обядваме и почиваме. Накрая тренираме два часа и вечеряме. Тренирай, спи и се храни, това е което правим. Почти е като в другите спортове, но различното, е че борците само тренират борба, а ние трябва да тренираме страйкинг, борба, граплинг. Всеки тренира това, което иска, но няма как да пренебрегваш борбата, когато си страйкър.

 

mma.bg

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *