Партньор на Проватон
 Къщичката за книги в парка на “Аспарухово” е възстановена

Къщичката за книги в парка на “Аспарухово” е възстановена

Сподели в

С помощта на нашите съграждани, за втори път възстановихме къщичката за книги в парка.

Това каза Любка Тодорова, секретар към Народно читалище „Просвета 1927“, намиращо се в кв. „Аспарухово“ във Варна.

Тя обясни, че жителите на квартала са изключително активни и подпомагат дейността на културната институция.

„Имаме къщичка за книги в парка, която за втори път вече възстановяваме заради атмосферните условия и някои недобросъвестни граждани, които я разрушиха. Веднага една група млади хора предложиха да я ремонтират“, каза Любка Тодорова. Тя се радва и на факта, че младите хора са предложили по-добро място, където къщичката за книги ще бъде по-достъпна за гражданите.

„Това означава, че ние не се затваряме в нашата инициатива. Читалището е отворено към всички неща, които могат да бъдат полезни за квартала“, допълни още Любка Тодорова. Според нея, читалището е център на множество дейности и хората се обръщат към тях с предложения за нови инициативи. „Една друга група млади хора, донесоха чисто нови шапки, ръкавици и други, които искаха да дарят за някаква социална кауза. Ние нямаме такава статистика, но познаваме хората и можем а преценим поне от тези, които идват при нас, кое семейство е затруднено“, обясни още тя.

Любка Тодорова каза, че подкрепата на жителите от квартала е най-добрия стимул за продължаване на традициите на читалището и бъдещото разширяване на неговата дейност.

Морето.нет

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *