Партньор на Проватон
 Варненско читалище спасило скулптура от ремонтите в “Аспарухово”

Варненско читалище спасило скулптура от ремонтите в “Аспарухово”

Сподели в

Гордеем се, че тази година спасихме една скулптура, която щеше да бъде унищожена при ремонтите в кв. „Аспарухово“.

Това каза Любка Тодорова, секретар към Народно читалище „Просвета 1927“, намиращо се в квартала.

„Когато започнаха ремонтите забелязахме, че едната от скулптурите в „Аспарухово“, е извадена. Веднага информирахме властите и общината, защото можеше да изчезне или да бъде нарязана на парчета“, обясни Любка Тодорова.

Редица скулптори са поставени в кв. „Аспарухово“ по инициатива на един от бившите кметове, който работи по разкрасяване на градската среда, каза още тя. Произведенията, които са спасени от читалището и други будни граждани, са две. По думите на Любка Тодорова, едната от скулптурите се нарича „Бащинство“, а другата е фигура на кентавър.

„Скулптурата, която спасихме, се казва „Бащинство“ – един баща държи дете в ръце. Сложихме я в една малка градинка под нашата табела. Аз която трудно се впечатлявам, умирам от удоволствие, когато застана там и виждам как хората и се радват“, каза още Любка Тодорова. Тя разказа, че по инициатива на читалището е преместена и скулптурата на кентавър. Сега тя се намира в средата на кръгово кръстовище, намиращо се близо до читалището в кв. „Аспарухово“.

Морето.нет

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *