Партньор на Проватон
 Музика, филми и видеоуроци предлагат от Немската читалня във Варна

Музика, филми и видеоуроци предлагат от Немската читалня във Варна

Сподели в

Музика, филми и видеоуроци на DVD могат да бъдат заети от Немската читалня към Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна. Звеното, което наскоро навърши 25 години, има верни читатели от основаването си през 1993 година до днес. Това каза ръководителят на читалнята Бойка Тодорова. По думите й, през годините, много от читателите са заминали да живеят, да работят или да учат някъде по света, след което някои са се върнали и отново посещават читалнята.
Има и такива, които не са пропускали и седмица, в която да си вземат материали за изминалия четвърт век. Немската читалня във Варна започва своята история в далечната 1993 година, когато България тръгва по пътя на демокрацията. В това време започва да се усеща нуждата от опознаване на чужди езици и култури, а хората имат право да погледнат навън.
Тогава със съдействието на Министерството на външните работи на Германия, в лицето на Гьоте Институт, се създава читалнята. Днес в нея се предлага както специализирана, така и художествена литература, списания за дома, за жената, но и за актуалната политика. Всяка година от Гьоте институт имат грижата да попълват колекцията с нови заглавя. Самата библиотека също купува основно учебни материали, издадени у нас. Има и много дарители, които носят както учебници, така и художествена литература, тъй като интересът към нея е най-голям и постоянен, разказа още Бойка Тодорова.

Морето.нет

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *