Партньор на Проватон
 Литературен детски петък ще се проведе във Варна

Литературен детски петък ще се проведе във Варна

Сподели в

Последният за годината Литературен детски петък ще се проведе на 28 декември. Това съобщиха от Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“. Мястото на срещата ще е в Детския средношколски комплекс, а началото ще бъде дадено точно в 14 часа. Темата на последния за 2018 година Литературен петък е “В очакване на Новата година.

Празнични пожелания около “закъснялата” елхичка“. Инициативата за Литературен детски петък е на Детски и средношколски комплекс. Тя е насочена към всички деца, които обичат книгите и четат с удоволствие. Срещите се провеждат всеки последен петък от месеца, като заниманията са подходящи за деца на възраст до 14 години. От началото на годината петъците са преминали през различни теми и творческо писане, посветени на живота и творчеството на български и световни поети и писатели, на българските традиции, предания и легенди.

Започнали са през февруари с темата: „Хан Аспарух и легендата за мартеницата“. Вдъхновени от нея участниците са сплели сами белите и червени конци за здраве и късмет като са драматизирали легендата. В “Търсене на вълшебни бисерчета“ участниците са си припомнили кои са книгите, номинирани за Наградата „Бисерче вълшебно 2018“. През месец април с огромно желание и интерес малките читатели на библиотеката са се запознали с творбите на Елисавета Багряна. Срещата през май е била под мотото „Моят първи автограф“, като всички участници са се изявили като писатели и са съчинили страховити криминални истории. В „Детска спирка за приказки“ малчуганите са съчинили своя приказка по картини. А темата „Дете съм и искам думата – за библиотеката, книгите и четенето“ е превърнала срещите в истинско токшоу. През септември основната тема е била „Училище или мъчилище?“, а през октомври – „Дар от сърце“ – за българските светци. През ноември „Чудното пътешествие на Нилс Холгерсон“ е било посветено на 160 години от рождението на Селма Лагерльоф.

 

Морето.нет

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *