Партньор на Проватон
 Благотворителност събра близо 8000 лв. в помощ на дете от варненско училище

Благотворителност събра близо 8000 лв. в помощ на дете от варненско училище

Сподели в

7920 лв. е сумата, която ученици, родители и учители от СУ „Гео Милев” – Варна събраха само за 10 дни в подкрепа на Самуил Георгиев от втори клас, съобщават за Moreto.net.

Инициативата за набиране на средства по идея на Училищното настоятелство започна с Коледна работилница за учениците от втори, пети и шести клас. За да съберат повече средства, които са необходими за неговото лечение, децата  заедно със своите родители работиха и вкъщи. Те предложиха всички изработени предмети на тридневен коледен базар в  училището.  С помощта на родителите в базара участваха и жените от клуб на пенсионера “Трети март” – район Младост, клуб “Огнище” и клуб “Таланти” от читалище “Искра-1924”.

Благотворителните инициативи продължиха две седмици и в тях се включиха и хора, които не са пряко свързани с училището. Трогателна е помощта и съпричастността на децата с увреждания от дом в община Троян, които изпратиха изработени от тях керамични предмети, за да помогнат на каузата.  С кратко писъмце те пожелаха коледните подаръци да бъдат предложени на базара организиран за Сами.

Освен участието си в благотворителните събития, учениците събраха средства, които добавиха към натрупаната сума.

С благотворителна цел, младите актьори от театрално-музикална школа „Отражение” представиха пред родители и ученици  постановката „Сън в лятна нощ“ на Уилям  Шекспир. Детски танцов състав „Детелина“ подготви  фолклорен концерт, в който с музикални изпълнения се включиха и талантливи деца от училището.

Ученици, родители и учители с много ентусиазъм, съпричастност и готовност да отделят от личното си време работиха, за да подкрепят Сами.

Училищното настоятелство връчи благодарствени грамоти на най-активните учители, допринесли със своя труд и отдаденост за реализиране на каузата.

Това е третата Коледна благотворителна инициатива в училището под наслов „Доброто прави чудеса”. Децата заедно със своите родители и учители не просто помагат, а се учат да бъдат добри, да даряват – труд, обич, съпричастност.

Цялата събрана сума ще бъде преведена в банковата сметка за лечението на Сами – едно дете от голямото семейство на СУ „Гео Милев”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *