Партньор на Проватон
 Карди Би, #MeToo и проблемите около “лудите бивши гаджета”

Карди Би, #MeToo и проблемите около “лудите бивши гаджета”

Сподели в

Изоставен от жена си мъж се появява на работното й място без предупреждение, с букет цветя в ръка, и я моли тя да преосмисли решението си.

Дали жестът е очарователен, или плашещ? Лесно е да кажем, че е по-скоро плашещ, защото мъжът навлиза в личното пространство на жената неканен и превръща лични взаимоотношения в спектакъл.

В някои случаи подобна постъпка от мъжка страна може да бъде симптом на нещо още по-притеснително.

Да се появяваш неочаквано според уебсайта One Love е една от четирите точки, отбелязани в списъка им с предупредителни знаци за опасно поведение. Въпросният списък е част от кампанията, с която имат за цел да помогнат на читателите си да правят разлика между здравословни и опасни взаимоотношения.

Поп-културата обаче има друго мнение за такива жестове. Романтичните комедии често експлоатират сценария за отчаяния влюбен. И обикновено мъжете са в ролята на внезапно появилите се на вратата на любимата си и това би трябвало да се приема за невероятно благородна постъпка.

Оказва се, че подобни филми наистина могат да повлияят на начина, по който зрителите гледат на подобни ходове. Доста жени са склонни да мислят, че щом той идва до работно им място с букет, въпреки че е бил отхвърлен, значи може би просо се опитва да бъде мил и внимателен.

През изминалата седмица по време на фестивала Rolling Loud в Лос Анджелис изпълнението на рапърката Карди Би беше прекъснато от съпруга й – Офсет.

Той излезе на сцената с рози, които изписват фразата “Приеми ме обратно, Карди”.

Двойката се раздели преди няколко седмици, малко след раждането на дъщеря им. Отново тази седмица Офсет публикува Instagram извинение, че е изневерил и помоли за прошка. Артистът повтори молбата си и на сцената на Rolling Loud. Отговорът на Карди Би не се чу в микрофона, но езикът на тялото й беше категоричен – “Разкарай се!”.

Реакциите към случилото се са на двата полюса. Колеги на Офсет като Джей Зи и 50 Cent го поздравиха и призоваха Карди да му прости. Рапърът The Game написа, че не знае какви точно са отношенията между двамата, но изглеждат страхотно заедно, женени са и имат прекрасно малко момиченце, така че единственото правилно решение е да се съберат отново.

Повечето жени обаче сметнаха постъпката на Офсет за смущаваща и си припомниха кошмарни моменти от собствения си опит.

Учудващо е колко жени са попадали в подобна ситуация, написа в Twitter основателката на движението #MeToo – Тара Бюрк. Тя допълни, че мнозина имат по някой луд бивш, с който са благодарни, че нещата са приключили горе-долу благополучно.

Някои от разказите включват заплахи и дори физическо насилие.

Бюрк е на мнение, че малко неща могат да са по-опасни от изоставен мъж с наранено его и че случилото се в Лос Анджелис не бива да бъде подминавано с лека ръка. Самата Карди като че ли няма същите притеснения. Тя призова феновете си да спрат да нападат Офсет, защото не иска бащата на детето й да бъде хулен ежедневно от стотици гневни хора. Певицата иска ситуацията да се уталожи с колкото се може по-малко медиен шум.

Реакцията й е много благородна като се има предвид, че масово публиката обвинява Офсет, че е проявил агресия на сцената и е поставил Карди в крайно неудобна ситуация пред десетки зрители.

А в крайна сметка тя, а не той, се опитва да смекчи вълната от недоволство към рапъра. И не е задължително това да е само заради доброто й сърце – изпълнителката е в капан. Той е бащата на детето й, ще присъства в живота й по един или друг начин.

Историята може да бъде забелязана във връзките на други знаменитости и обикновени хора. Жените нерядко са принудени да взимат деликатни решения, в които трябва да се съобразяват и с други фактори, освен със собственото си мнение – деца, финанси и др. Доста хора сравниха Карди Би и Офсет с Бионсе и Джей Зи.

Информацията за изневерите на Джей Зи и за това как накрая Бионсе му прости беше навсякъде из медиите.

Още по-добър пример е певецът Робин Тик. През 2014-а той написва цял албум в опит да спечели отново любовта на съпругата си.

Всичко това напомня на друг подобен жест, който уж трябва да приемаме за романтичен – публичните предложения за брак, при които жената не дава изричното си съгласие да бъде център на внимание и е притисната от вперените в нея погледи.

В момента Карди Би и Офсет са просто поредният пример как наглед невинна постъпка може да насади у мнозина изключително грешни представи за това какво е приемливо като поведение и какво може да бъде тълкувано като застрашително.

webcafe

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *