Партньор на Проватон
 “Go Went Gone” събира художници, напуснали Варна

“Go Went Gone” събира художници, напуснали Варна

Сподели в
Снимката е илюстративна. Източник: Contemporary Space

Варненски художници, работещи и живеещи в други градове в страната или чужбина, събира шестата годишна изложба на галерията Contemporary Space (Съвременно пространство) в морската столица. “Go Went Gone” ще представи творби на Нено Белчев (Лос Анджелис, Калифорния), Георги Богданов / Борис Мисирков (София, България), Гери Георгиева (Лондон, Обединено Кралство), Недко Жечев (Антверпен, Холандия), Милен Кръстев (Касел, Германия), Петър Минчев (Остин, Тексас), Орлин Неделчев (София, България), Трендафила Трендафилова (София, България) и Христина Ташева (Бодегравен, Холандия). Изложбата ще бъде открита в 19 часа на 21 декември, а нейни куратори са Биляна Рубинова и Даниела Радева.

Ако се има предвид крилатата фраза на Хемингуей, би било нелогично да се напусне град като Варна. Въпреки това списъкът с художници, които заминават, постоянно нараства. От тази проста статистика възниква първоначалният импулс на Биляна Рубинова и Васил Даскалов да организират изложба на заминалите варненски съвременни художници.

Темата на изложбата би могла да бъде политическа и критична, или сантиментална, да бъде посветена на града. Да коментира миграциите в съвременния свят или абстрактната идея за пътуването и движението. Тя може да разказва за морето или за детството. Или дори съвсем абстрактно да интерпретира смисъла на заглавието “Go Went Gone”. Но тъй като поканените художници са разнообразни като интереси, насоченост и изразни средства, изложбата няма поставена конкретна тема. Някои от произведенията са създадени специално по този повод, други се показват за пръв път във Варна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *