Партньор на Проватон
 Ремонтите в Аспарухово се изпълняват по график и са съгласувани с КАТ

Ремонтите в Аспарухово се изпълняват по график и са съгласувани с КАТ

Сподели в

Ремонтите в район „Аспарухово“ по проект „Реконструкция на уличната мрежа по трасето на бул. „Народни будители“- в участъка от ул. „Мара Тасева“ до ул. „Нарва“, и от ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ до ул. „Мара Тасева“, в това число трасето на обръщача на МГТ по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, се движат по график.  Във връзка с временната и постоянна организация на движение  инвестиционният проект е съгласуван с КАТ.

 

В рамките на обекта е предвидена реконструкция на цялото трасе – от входа на кв „Аспарухово“ до обръщача на МГТ по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. До момента са изпълнени укрепителни мероприятия по ската в началото на пътния участък, където е изградена стоманобетонна стена. От км 0+060 до км 0+180 е изградена бетонова основа и стоманен парапет.

 

В южния участък на бул. „Народни будители“ е приключила реконструкцията на ВиК мрежата, която е подменена по цялото трасе, включително сградните водопроводни отклонения. Приключено е преместването на уличния водопровод  на местата, където се строят пешеходни подлези. Изградени са нова дъждовна канализация, нови ревизионни шахти, поставени са самонивелиращи се капаци. Изпълнено е технологичното фрезоване на пътната настилка, поставени са нови бордюри.

 

В участъка е положен износващ пласт от плътен асфалтобетон, изпълнено е уширение на съществуваща настилка, извършено е фрезоване, втори битумен разлив и е положен биндер. Изградено е ново кръгово кръстовище на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и бул. „Народни будители“.

 

В момента се извършват изкопни дейности за изграждане на двата нови подлеза – на сп. „Калин“ и до Морската гимназия „Св. Николай Чудотворец“. Съоръженията ще бъдат осигурени с асансьори за хора с увреждания и майки с колички. Вече са изградени  телата на подлезите, излети са преходни плочи, приключено е поставянето на хидроизолация по стените, готови са за полагане на хидроизолация на горна плоча при подходящи метеорологични условия.

 

До края на седмицата подлезът на сп. „Калин“ ще бъде готов за полагане на облицовки, а в подлеза до Морската гимназия ще бъдат готови стълбищата и асансьорната шахта. Ремонтните дейности следва да бъдат приключени през пролетта на 2019 г.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

1 Comment

  • Много добре пишете, елате да живеете в квартала и да видим тогава какво ще е мнението ви.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *