Партньор на Проватон
 Близо 2000 лв. събраха деца за свой съученик от Коледен базар само за ден

Близо 2000 лв. събраха деца за свой съученик от Коледен базар само за ден

Сподели в

Коледни сувенири и картички, изработени от малчуганите, се предлагат на щандове в СУ “Гео Милев”

1689 лв. е събраната сума само от първия ден от Коледния базар  за набиране на средства за Самуил Георгиев от II „в” клас от СУ „Гео Милев”- Варна, съобщават от училището С изключително желание и ентусиазъм учениците участват в благотворителната инициатива. Заедно със своите родители те подготвиха много коледни сувенири и картички, които сега предлагат на  съученици, учители и родители.

Трогателна е помощта и съпричастността на деца с увреждания от дом в община Троян. Те са разбрали за инициативата от информация в социалните мрежи и са изработили керамични къщички, делвички и рибки, за да помогнат на каузата.  Изделията са придружени с кратко писъмце с молба да бъдат предложени на базара организиран за Сами.

Инициативата, която е на родителите от Училищното настоятелство започна с Коледна работилница, където бяха направени част от играчките и картичките. Базарът в училището  ще продължи до края на седмицата, като всеки ден ще се отчитат събраните средства.

Благотворителната кампания включва  още две събития. Младите актьори от театрално-музикална школа „Отражение” ще представят на 13 декември от 19.00 ч. пред родители, баби и дядовци  постановката „Сън в лятна нощ“ на Уилям  Шекспир. Детски  танцов състав „Детелина“  подготвя  фолклорен концерт на 19 декември от 19.00 ч.

Във фоайето на училището е поставена кутия за набиране на средства.

Всички събрани средства ще бъдат дарени на Сами!

Трета поредна година учениците, родителите и учителите от училището организират и участват в благотворителна кампания за събиране на средства, които даряват.

Черно море

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *