Партньор на Проватон
 Общински съветник от Варна ще помага за новата стратегия за детето

Общински съветник от Варна ще помага за новата стратегия за детето

Сподели в

За по-доброто бъдеще на най-малките граждани на България работи и консултативният съвет към УНИЦЕФ

 

Заместник-председателят на Общинския съвет във Варна д-р Лидия Маринова е единственият представител на общините, който участва в групата по изготвяне на новата националната стратегия за детето и е член на консултативния съвет към УНИЦЕФ, работещ по проблема ранна детска интервенция. Това съобщиха от пресцентъра на местния парламент.

 

За мен е чест и същевременно голяма отговорност да участвам в тези две групи, в чийто фокус е бъдещето на нашите деца. Благодаря на организаторите за поканата. Това е признание и висока оценка за Варна, която бе първата и единствена община в България, включила ранната детска интервенция като социална услуга. Огромна е и заслугата на Карин дом, който не просто предоставя услугата, а е отличен пример в национален мащаб за работа с деца с допълнителни потребности, изтъкна д-р Маринова.

 

Зам.председателят на ОбС уточни, че новата стратегия за детето се изготвя за периода 2019 -2030 г., като целта й е да създаде възможности за пълноценно развитие на децата в по-добра и спокойна среда.

 

За по-доброто бъдеще на най-малките граждани на България работи и консултативният съвет към УНИЦЕФ, който се е концентрирал върху ранната детска интервенция. Той е ориентиран към разработването на система за ранно откриване и подпомагане на децата със затруднения в развитието и техните семейства.

 

Според д-р Маринова, благодарение на усилията на много хора ранната детска интервенция е включена в новия закон за социални услуги като държавно делегирана дейност.

 

Черно море

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *