Партньор на Проватон
 Даровити варненчета с награди от три литературни конкурса

Даровити варненчета с награди от три литературни конкурса

Сподели в

С награди от три национални литературни конкурса се завръщат възпитаниците на Литературен клуб и младежки медиен център „Касталия” при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. В раздел „Слово” на НК „От Коледа до Васильовден”с Първа награда си тръгва Добромира Миткова. Завоювани са и две трети награди. Те са съответно за Габриела Иванчева и Андрея Елеонор Харвин.

Конкурсът по гражданско образование за есе „Хората – еднакви и различни” донесе на „Касталия” една втора награда и поощрение. Те отиват при Деница Русева и Моника Желязкова.

„Конкурсът за поезия и проза „Рождество Христово” завърши за школата с втора награда и поощрение”, разясни Магдалена Маркова, ръководител на „Касталия”. Отличените деца са Лидия Славова и Габриела Стефанова.

И трите конкурса са от календара на Министерството на образованието за изява на ученици и деца по интереси.  Награждаването на призьорите за първите два конкурса е насрочено за 14 декември в столицата. „Рождество Христово” ще посрещне победителите на 18 декември в Бургас.

Варна Утре

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *