Партньор на Проватон
 Варненски композитор дари коледен албум на училища и детски градини

Варненски композитор дари коледен албум на училища и детски градини

Сподели в

Варненският композитор Доно Цветков реши да подари авторския си албум с 10 зимни и коледни песни “Приказка сребърнобяла” на всички училища и детски градини, които желаят да го получат.

“Откровено, не очаквах толкова голям интерес, което ме направи истински щастлив. Изпратих албума както на училища, детски градини и читалища в цялата страна, така и на училищата на българските общности по света -Германия, САЩ, Великобритания, Франция, Испания, Холандия и още много страни. Все още изпращам албума и дори някой да ми пише след Коледа, също ще го получи”, сподели композиторът.

Цветков е познат най-вече с едни от най-популярните съвременни български песни за деца: “Ало, ало слънчице”, “Роклята на мама”, “Зайче” и др. 14 от тях вече са включени и в учебниците и помагалата по пеене, които се ползват в българските училища и детски градиниq информира varnautre.

Албумът “Приказка сребърнобяла” включва “снежни песни”, в които познати и обичани изпълнители като Орлин Павлов, Деси Добрева, Наско от БТР, Милица Божинова и Николай Манолов и дует “Мания” пеят заедно с децата от популярното детско шлагерно студио ДА от морската столица.

Албумът “Приказка сребърнобяла“ със своите “снежни” песни носи топлотата на Коледа, като съчетава традиционното коледно звучене със съвременни аранжименти на Красимир Илиев и текстове, чийто автори са Райна Пенева, Кина Къдрева, Матей Шопкин и Вера Стойкова.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *