Партньор на Проватон
 ПАВЕЛ ХРИСТОВ, НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ГЕРБ: УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ДОХОДИТЕ Е ВЪВ ФОКУСА НА БЮДЖЕТ 2019

ПАВЕЛ ХРИСТОВ, НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ГЕРБ: УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ДОХОДИТЕ Е ВЪВ ФОКУСА НА БЮДЖЕТ 2019

Сподели в

Увеличението на доходите е във фокуса на държавния бюджет за следващата година, научи BudnaVarna.bg. Той гарантира ръст на финансирането за развитие на всички секторни политики – над 5 млрд. лв. повече за здравеопазване, 500 млн. лв. повече за общините, 150 млн. лв. повече за хората с увреждания, 450 млн. лв. повече за образование, така че и стартовата заплата за учител да нарасне от 760 на 920 лв. през 2019 г. Това изтъкна народният представител от ГЕРБ Павел Христов, коментирайки в рамките на приемния си ден финансовите параметри на новия бюджет.
По думите му съпоставката с предходни години е показателна за усилията, които правителството последователно полага. „През 2014 г. средната работна заплата в страната беше 822 лв., а през третото тримесечие на тази година достигна 1106 лв. В рамките на същия период минималната заплата се е увеличила от 340 на 510 лв., а в новия бюджет е заложено да стане 560 лв. Темповете, с които се увеличават доходите, вероятно не отговарят на високите очаквания на гражданите, но са плод на реална икономика. Финансовите показатели на страната ни са добри, а положителните тенденции се потвърждават и от нарастването на инвестициите”, отчете още варненският депутат.

С въпроси по екологични теми и казуси от частен характер граждани се обърнаха към Павел Христов по време на приемния му ден в морската столица.

Будна Варна

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *