Партньор на Проватон
 Ученик от Варна прослави България в Москва

Ученик от Варна прослави България в Москва

Сподели в

Руслан Настаев от ЧСУ “Юрий Гагарин” в СОК „Камчия“ стана безапелационен победител в най-авторитетната олимпиада по руски език в света. Руслан Настаев от Частно средно училище “Юрий Гагарин” в Саниторно-оздравителния комплекс “Камчия” си извоюва първото място на престижната XVI Международна олимпиада по руски език, проведена в Москва и спечели правото за безплатно обучение в Московския държавен институт по руски език “А.С. Пушкин”, съобщават от училището.

За да стигне до финала Руслан Настаев от 11. клас в ЧСУ “Юрий Гагарин” в „Камчия“, пребори конкуренция от над 300 участника от цял свят и премина през два предварителни кръга, в които дистанционно, в реално време, трябваше да реши писмен тест и да подготви съчинение на руски език.

Руслан Настаев се подготяше усилено за финала на престижната Олимпиада като всеки ден след часовете оставаше за допълнителна подготовка с госпожата си по руски език – Вера Статева. Руслан е един от най-добрите ученици в ЧСУ “Юрий Гагарин” в „Камчия“. Миналата година той спечели среброто в най – авторитетното състезание по руски език в света. Училището на бъдещето – “Юрий Гагарин” в “Камчия” се гордее със своя ученик, за който е организирало тържествено посрещане и награждаване.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *