Партньор на Проватон
 Кметът Николай Костадинов: Надявам се догодина най-модерният във Варна спортен комплекс да бъде завършен

Кметът Николай Костадинов: Надявам се догодина най-модерният във Варна спортен комплекс да бъде завършен

Сподели в

Надявам се догодина по това време голяма част от най-модерния в града спортен комплекс във „Владиславово“ да бъде завършена. Това е свързано и с факта, че през 2019 г. Варна е Европейска спортна столица, съобщи пред Медийна група „Черно море“ кметът на района Николай  Костадинов. Поводът бе първата копка на облагородяването на IV микрорайон.

 

Общественото обсъждане на проекта мина, осигурено е и финансирането, което е на стойност над 7,2 млн. лв. Комплексът ще разполага с едно голямо и две малки игрища за футбол, две игрища със смесено предназначение – за волейбол и баскетбол, две игрища за волейбол и тенис и луксозен тенис корт. Черешката на тортата ще е закритата многофункционална зала с размери на игрище за хандбал, в която ще могат да се практикуват и други спортове.

По своите размери това ще е мега съоръжение за Варна, поясни Костадинов, и благодари за съдействието на кмета Иван Портних. Свободен достъп до него ще имат не само спортните клубове, но и гражданите. За културните дейци пък ще има специална амфитеатрална сцена на открито.

Съвсем скоро IV микрорайон ще стане като чисто нов след завършване на ремонта и на Първо основно училище. А догодина ще започне ремонт и на читалище „П.Р.Славейков 1928“, за който вече е осигурено финансиране, обобщи Николай Kостадинов.

 

Черно море

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *