Партньор на Проватон
 Българското Черноморие и Андалусия с договор за сътрудничество

Българското Черноморие и Андалусия с договор за сътрудничество

Сподели в

В присъствието на Областния управител на област Варна Стоян Пасев, Асоциация на Българските Черноморски Общни (АБЧО) и Федерацията на Общините и Регионите на Андалусия (FAMP) подписаха споразумение за сътрудничество вчера. Подписи под документа положиха инж. Атанас Стоилов, Председател на УС на АБЧО и Тереза Муела, ген.секретар на FAMP.

Със споразумението, което се подписа на Никулден, двете сдружения правят стъпка напред, като обединяват сили в дух на европейско сътрудничество за успешен обмен в приоритетни сфери на развитие. Събитието се проведе в сградата на Областна администрация Варна в присъствието на кметовете на общините от региона – Девня, Аксаково, Белослав и Долни чифлик.

“Подписвайки настоящото Споразумение, изразяваме готовността си да обединим знания и ресурси за постигане на по-добра среда за живот на гражданите на двата региона – Българското Черноморие и Андалусия. Заявяваме намерение за сътрудничество в областта на местното самоуправление, иновациите, икономиката, социалните дейности, културата и спорта“, заяви Стоилов.

От своя страна, г-жа Муела сподели, че местната среда е тази, в която може да се осъществи желанието ни за създаване на свят с реално хуманно измерение, където хората могат да рaзвиват своите дарби, интереси и стремежи, където управлението е по-близо до хората и улавя пулса на своите грaждани.

“6 декември е национален празник за Испания – Ден на Конституцията и се радваме, че точно на този ден имаме честа да се срещнем с местните власти във Варненския регион и да подпишем споразумение за сътрудничество с АБЧО, благодарение на инициативата на г-жа Кънчева, изп.директор на сдружението“, заключи г-жа Муела преди да подпише документа.

 

варна24

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *