Партньор на Проватон
 Мъск не успя да убеди Nintendo да добави Mario Kart като игра в инфотейнмънт системата на Tesla

Мъск не успя да убеди Nintendo да добави Mario Kart като игра в инфотейнмънт системата на Tesla

Сподели в

Един от начините, по които Илон Мъск се опитва да направи своите е-коли по-привлекателни, е, като добави различни игри, вградени в системата за развлечение на Tesla. Идеята е заглавията да са достъпни за водачите, докато колите им се зареждат. Верен на себе си, Мъск се прицели нависоко и потърси съдействие от Nintendo за пускането на версия на Mario Kart, предназначена за автомобилите му. Без изненада японската компания е отказала лиценз за популярната си рейсър поредица.

Ако трябва да гадаем, Nintendo иска да остане лоялна на немския автогигант Mercedes, след като именно за Mario Kart 8 бе пуснато тематично DLC посветено на Mercedes.

Видеоигрите в кола не са съвсем нова концепция. Именно в колите на Tesla може да играете класики на Atari като Missile Command и Centipede. Отказът на Nintendo не обезкуражава Мъск и той твърди, че следващата му цел е да направи достъпна версия на PC платформата Steam в колите си.

Така за близко бъдеще единственото по-различно място, където ще видим Mario Kart игра, са смартфоните, тъй като през 2019 г. ще излезе мобилната Mario Kart Tour.

hicomm.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *